BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İzmirde fare kapanı operasyonu

Alaçatı Belediye Başkanının da bulunduğu 41 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılardan, aralarında Alaçatı Belediye Başkanının da bulunduğu 41 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alınan 50 zanlı, sabah saatlerinde ''suç işlemek amacıyla çete kurmak'', ''görevi kötüye kullanmak'', ''ihaleye fesat karıştırmak'', ''rüşvet'', ''zimmet'', ''6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlamalarıyla İzmir Adliyesine getirildi.

Zanlılardan 9'u savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Alaçatı Belediye Başkanı M.D'nin de aralarında bulunduğu 41 kişi ise tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.


-OPERASYON-


İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla 4 gün önce İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Alaçatı Belediyesinde ''Fare Kapanı'' adıyla operasyon başlatmış, Alaçatı Belediye Başkanı M.D,, başkan yardımcıları T.İ, M.İ, meclis üyeleri A.Ö, N.G, M.L. ve Z.K, Celal Bayar Üniversitesinde görevli Prof. Dr. C.K. ile bir bankanın Çeşme Şube Müdürü, belediyeye iş yapan bazı müteahhitler, Belediyespor kulübü başkanı, belediyenin fen, imar ve yazı işleri, halkla ilişkiler, emlak, gelirler müdürlüğü birimlerinde görevli bazı bürokratlar, memurlar ve işçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Belediyedeki ihale, hak ediş, imar planı dosyaları ile meclis kararlarına inceleme yapılmak üzere el konulurken, operasyon kapsamında yapılan aramalarda, 6'sı ruhsatsız 12 tabanca, 5 av tüfeği, tarihi değeri olan 15 sikke ele geçirilmişti.