BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

DPli Soylu hükümete İzmirde kırmızı kart!

DP'li Soylu, İzmir'de partisinin aday tanıtım törenine katıldı. Soylu burada hükümeti eleştirdi ve milletten sarı kart istedi.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Hükümeti döneminde işsizliğin arttığını öne sürerek, ''Hükümeti devir aldıklarında işsizlik yüzde 6 idi. Bugün iki katından yükseğe çıktı'' dedi.

Soylu, İzmir Balçova Termal Tesisleri'nde partisinin belediye başkan adaylarının açıklandığı toplantıda, 29 mart yerel seçimlerinden hemen sonra milletin kavga, kaos siyasetinden kurtulacağını ifade etti. Soylu, şöyle konuştu:

''Siz sarı kartı gösterin, 6 ayda hükümeti düşürüp, hükümete kırmızı kartı göstermiyor muyum görün. İhaleleri teslim edeceğimiz belediye başkanı aramıyoruz. Biz, kenti teslim edeceğimiz dürüst, düzgün belediye başkanı arıyoruz. Partimin adayı seçildiğinde 30 martta yakasında DP rozeti taşımayacak. Hizmet rozetini, hak rozetini, millet rozetini takacak.''

"İZMİR'E NE YAPMIŞSA DEMOKRATLAR YAPMIŞ"

İzmir'de aylar öncesinden gerginlik başlatıldığını, kenti demokratik bir seçimden alıkoyma çabalarının olduğunu ileri süren Soylu, şunları söyledi:

''İzmir'i aylar önceden sınıflandırmaya çalıştılar. İzmir'deki seçimleri germeye çalıştılar. İzmir bunlara mahkum değildir. Bu kadar yeteneksiz, beceriksiz bir anlayışa mahkum değildir. Yıllardan beri İzmir'i bunlar idare ediyorlar.

Hükümetiyle, yerel yönetimiyle İzmir hangi mega projeyle karşı karşıya kaldı, ne zaman başı dik oldu? İzmir nasıl bir şehirdir, dökülen, karma karışık bir şehir.

Oysa İzmir bir vizyon şehridir. Doğu Akdeniz'in incisidir. Türkiye'nin aydınlık, modern, cumhuriyet yüzüdür. Bir de diyorlar ki İzmir sosyal demokrat. Ne sosyal demokratı, Sosyal demokratlar, solcular ne yapmış? İzmir'e ne yapmışsa demokratlar yapmış.''

İŞSİZLİK SORUNU

Soylu konuşmasında AK Partinin ''İşimiz hizmet, gücümüz millet'' sloganını eleştirerek, ''İşleri zimmet, güçleri husumet. Husumet üzerinden, kavga üzerinden, ayrışma üzerinden siyaset yapıyorlar. Hepiniz göreceksiniz Demokrat Parti olarak Türkiye'nin kitabını yeniden yazacağız'' dedi.

İşsizlik rakamlarının da bugün açıklandığını belirten Soylu, ''Hükümeti devraldıklarında işsizlik yüzde 6 idi. Bugün iki katından yükseğe çıktı. Yani her üniversite mezunu iki gençten biri, her 3 gençten biri, her vatandaşımızdan biri işsizlik girdabı içinde. Dönüyorlar 'Bunlar rakam bilmiyor diyorlar'. 507'nin 220'den küçük olduğunu biliyorsunuz. 220 milyar dolar toplam borçla teslim aldın bugün 507 milyar dolar toplam borç'' diye konuştu.

Soylu, daha sonra partisin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Haluk Güntan olduğunu açıkladı ve partisine katılanlara rozet taktı.