BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.399,48
HABER /  GÜNCEL

İzmirde facia ucuz atlatıldı

İzmir'de biri tanker, diğeri LPG yüklü bir diğeri de plastık taşıyan üç kamyon çarpıştı

Abone ol

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, dönüş yapmak isteyen mazot tankerine, plastik hammaddesi yüklü kamyon ile LPG yüklü başka bir tanker çarptı. Kazada, 2 kişi ağır yaralanırken, yakıt tankerlerinin alev almaması, olası bir faciayı önledi.

Kaza, Çanakkale- İzmir Karayolu üzerindeki Petrol Ofisi Kavşağı'nda, saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Aliağa'dan yüklediği mazotu İzmir'e götürmek için kontrolsüz bir şekilde yola çıkan Öcal Doğan'ın yönetimindeki 41 R 1677 plakalı tankere, karşı yönden gelen Ali Çete yönetimindeki 35 NCH 06 plakalı LPG yüklü tanker çarptı. Kazaya, Aliağa'dan İzmir'e plastik hammaddesi götüren Servet Güneş yönetimindeki 58 HC 692 plakalı kamyon da karıştı.

Kazada, hammadde yüklü kamyonun şoförü Servet Güneş ile mazot tankerini şoförü Öcal Doğan, ağır yaralandı. Yaralılar, çevredeki diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Hızır Acil Servisi ambulansı ile Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalelerie yapıyan Güneş ve Doğan, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaza sırasında yakıt tankerlerinin alev almaması, olası bir faciayı önledi. Kaza sonrası LPG yüklü tankerin şoförü Ali Çete, ifadesine başvurumak üzere gözaltına alındı. Çete'nin ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.