BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İzmirde eğitime büyük destek

İzmir'de hayırsever bir aile genç yaşta kaybettikleri oğulları için ilköğretim okulu yaptırdı.

Abone ol İzmir Valisi Cahit Kıraç, dünyada en önemli sermayenin insan beyni olduğunu, eğitim seviyesinin artırılması için eğitimin altyapısına büyük önem verdiklerini belirterek, ''Eğitimi öncelikli sektör olarak kabul ediyoruz''

Hayırsever Gökhan ve Nevin Nil'in yaptırarak, genç yaşta yitirdikleri oğulları Mirza Nil'in adını verdikleri ilköğretim okulunu, Vali Cahit Kıraç tarafından eğitim öğretime açıldı.

Vali Kıraç, hayırseverlerin eğitime büyük katkı sağladığını, bugün CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam tarafından yaptırılan uygulama okulu ve iş eğitim merkezini de hizmete açtıklarını söyledi.

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde hayırseverlerle 109 protokol imzaladıklarını bildiren Kıraç, maddi desteğin 135 milyon YTL'yi, yapılan derslik sayısının da 1500'ü geçtiğini belirtti.

Kıraç, şöyle konuştu:

''Biz genç ülkeyiz. Bazı ülkelerin toplam nüfusu kadar genç nüfusumuz var. Genç nüfusumuzun eğitimi için hayırseverlerin, devletin yaptırdığı eğitim kurumları var, bir kısmı bitti, bir kısmında inşaatlar sürüyor. Eğitim altyapısını en iyi seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz.

İzmir'de derslik başına düşen öğrenci sayısını 30-35'lere indirdi. Dünyada sermaye artık insan beyni. Bilgi üreten, ürettiği bilgiyi üretime dönüştüren ülkeler başarılı olurlar. Biz de başarı için çalışıyoruz. Eğitimi öncelikli sektör olarak kabul ediyoruz.''

İzmir Milli Seyfettin Yılmaz ise ülkelerin kalkınmasının, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasının, ancak eğitimle olabileceğini söyledi.

Mirza Nil İlköğretim Okulu'nun 12 derslik yapıldığını belirten Yılmaz, kişi, şirket, sivil toplum kuruluşlarının derslik, okul yapımında güç birliği yapması gerektiğini ifade etti.

Hayırsever Gökhan Nil ise 24 Ekim 1988'de 23 yaşında kaybettikleri oğlu Mirza Nil'in anısının bu okulda yaşayacağına inandığını söyledi. Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.