BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de düğünde tehlikeli kavga

İzmir'in Torbalı ilçesinde son günlerde güneydoğudan göç eden ailelerle yerli vatandaşları arasında gerginlik yaşanıyor.

Abone ol

Mahallede yapılan bir düğünde çalınan halay müziği ile başlayan tartışma; işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı. Çıkan olaylarda 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

İzmir'in Torbalı ilçesi Yazıbaşı İstiklal Mahallesi'nde Güneydoğu'dan mahalleye göç etmiş bazı vatandaşlar ile ilçenin yerli halkı arasında düğünde çalınan halay müziği nedeni ile başlayan tartışma işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı.

Geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde halay müziğinin çalınması ile taşlı sopalı başlayan kavga işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar gitti. Yaşanan tatsız olaya müdahale eden jandarma ekipleri 8 kişiyi gözaltına aldı.

HALAY MÜZİĞİ İSTENİNCE
İstiklal Mahallesi'nde Erdinç Bulut isimli vatandaş çocuklarını sünnet ettirmek için geçtiğimiz hafta Yazıbaşı Yazlık Düğün Salonu'nu kiraladı. Düğün neşeli bir şekilde sürerken İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden bir grup Güneydoğulu genç düğüne gelip orkestradan halay müziği çalmasını istedi. Orkestra gençlere, oyun havasını kapatıp halay müziği çalamayacağını biraz beklemesini istedi. Ancak bu sırada Güneydoğulu gençler ile davetliler arasında tartışma başladı.

ARABA VE EVLERİN CAMLARI KIRILDI
Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve taşlar, sandalyeler havada uçtu. Atılan taşlar düğün salonu yakınındaki ev ve arabalara zarar verdi. Çıkan taşlı sopalı kavga sonucu düğün saat 22.30 sularında sona erdi.

Tatsız olaylar ertesi gün de devam etti. Güneydoğulu gençler bu kez düğünde kendilerine müdahale eden Erdinç Bulut'un ağabeyi Yazıbaşı Uluğbey İlköğretim Okulu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Erdoğan Bulut'la ters düştü. Düğünden bir gün sonra Erdoğan Bulut'un eşi Nurdan Bulut'a ait Cemal Gürsel Caddesi'ndeki işyerinin camları kırıldı. Olaylar bununla da bitmedi. Önceki gün gençler güvenlik görevlisi olan Erdoğan Bulut'un çalıştığı Uluğbey İlköğretim Okulu'na giderek Bulut'a sopalarla saldırdı. Bulut kafasına aldığı sopa darbesi ile yaralandı.

HUZUR İSTİYORUZ
Yaşanan olaylar sonrası yaralanan Erdoğan Bulut'un kayınpederi Memduh Kor huzurlarının kalmadığını belirtip tatsızlığın sona ermesini istedi. Küçük bir olayın neden bu kadar büyütüldüğüne anlam veremediğini söyleyen Memduh Kor, "Mahallede yaşanan olaylardan herkes tedirgin. Bu olaylar devam edecek gibi gözüküyor. Bu anlamsız kavga kimseye bir şey kazandırmaz. Bu olayların sona ermesi için yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Damadım huzuru kalmadığı için hafta sonu İzmir'deki yakının yanına gitti.Yazıbaşı'da huzur istiyoruz" dedi.

Olaylarda 6 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Olaylara müdahale eden Torbalı Jandarma Komutanlığı ekipleri 8 kişiyi gözaltına alırken gözaltındaki 8 kişi Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ABLASINA YAPILAN İĞRENÇİLİĞE DAYANAMADI

[PAGE]

Samsun'da ablasına tecavüz edip, çektiği çıplak resimlerle şantaj yaptığını iddia ettiği akrabasını bıçaklayan gencin yargılanmasına başlandı.

İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Yüksel A. (34) ablasına tecavüz edip çıplak resimler çekip şantaj yaparak para aldığı iddia edilen dayısının damadı olan İbrahim O.'yu (35) otomobilin içinde karnından bıçakla ağır yaraladığı iddiasıyla yaklaşık 1 ay önce tutuklandı. Yüksel A. ile ağabeyi Mustafa A.'nın (41), bugün yargılanmalarına başlandı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya mağdur İbrahim O. katılmadı. Yüksel A., kendini savunarak, "Ablama tecavüz edip çektiği çıplak resimlerle şantaj yapıyormuş. Biz savcıya şikayete giderken bizi aracıyla takip ediyordu. Kendisiyle konuşmak istedim. Bana küfür etti ve elini torpidoya doğru uzatınca ben de bıçakladım. Gerek ablama yaptığı olaydan gerekirse bana küfür etmesinden dolayı kendimi kaybettim ve ne kadar bıçak vurduğumu hatırlamıyorum. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım. Ancak, benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı" dedi.

Mustafa A. ise kendisinin bıçaklama olayıyla bir ilgisinin olmadığını, aracı park etmeye çalıştığı sırada kardeşinin kendisini takip eden şahsı bıçakladığını söyledi.

Tecavüze uğrayıp çıplak resimlerle şantaj yapıldığı iddia edilen evli ve 4 çocuk annesi H.T. (37), duruşmada tanık olarak dinlendi. H.T., "Akrabamız olan İbrahim O., bana ehliyet almak için direksiyon kursu veriyordu. Bir gün beni aracın içine kilitledi ve tecavüz etti. Daha sonra tecavüzünü sürdürdü. Beni tehditle Havza'da bir otele götürdü. Burada da birlikte oldu ve benim, cep telefonuyla çıplak fotoğraflarımı çekti. Daha sonra bu resimlerle şantaj yapıp farklı zamanlarda benden yaklaşık 3 bin TL para
aldı. Bileziklerimi satıp kendisine para verdim. Eşim bu olayı öğrenince boşanma davası açacağını söyledi. Ben de her şeyi kardeşlerime anlattım ve jandarmaya şikayette bulunduk" diye konuştu. Duruşma ileri bir tarihi ertelendi.

3 KIZ ÇOCUĞUNA TACİZLE SUÇLANIYOR

[PAGE]

Samsun'da akrabası olan 3 kız çocuğuna tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan genç, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi Rasathane Mahallesi'nde meydana gelen olayda, teyzesi öldükten sonra yurda yerleştirilen ve ancak annesinin korucuyu aile olarak aldığı İ.A. (8), M.A. (11) ve K.A.(13) kız çocuklarına müstehcen film izlettirip, tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan İ.Ç.'nin (24) yargılanmasına başlandı.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasına mağdur çocuklar katılmazken, tutuklu bulunan İ.Ç., hazır bulundu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini
belirten İ.Ç., kendini savunarak, "Eniştem T.A. ile babam ve bizim aramızda kırgınlık olduğu için böyle bir suç atılıyor. Eniştem bizi çekemediği için iftira atıyor. Suçsuzum" dedi.
Duruşma, mağdurların ifadesinin alınması için ertelendi.

ÖLEN ÇOCUK NASIL HAYATA DÖNDÜ?

[PAGE]

Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü Bayram Tek'in ikiz çocuklarından İsmail Buğra, bu sabah tatil için geldikleri Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde havuza düşerek boğuldu. Annesinin sudan çıkardığı Buğra, bütün hayati fonksiyonları durmuş olarak götürüldüğü Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yeniden hayata döndürüldü.

İlçeye bağlı Küçükköy beldesi sınırları içinde bulunan Sarımsaklı mevkiinde bir bankanın sosyal tesislerine gelen Tek ailesinin 11 yaşındaki oğlu İsmail Buğra Tek, annesinin yanından fırlayarak tesisin yüzme havuzuna düştü. Yüzme bilmesine rağmen paniğe kapılan küçük Buğra'yı annesi Ayşe Tek havuza atlayarak çıkardı. Kamp doktorunun ilk müdahalesinin ardından olay yerine çağrılan 112 ekipleri, Buğra'yı Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Bütün hayati fonksiyonları duran çocuğun acil servis doktorlarınca önce kalbi çalıştırıldı, ardından solunum sistemi yeniden normale döndürüldü. Hayati tehlikesi süren çocuğun tam teşekküllü bir hastanede tedavi edilebilmesi için ambulans helikopter çağrıldı. İzmir'den havalanan helikopter kısa sürede Hüsnü Uğural Stadyumu'na indi. 112 ambulansıyla stada getirilen İsmail Buğra Tek, İzmir Tepecik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

"HASTANEYE ULAŞTIĞINDA ÖLMÜŞTÜ"
Ayvalık Devlet Hastanesi acil servis doktorlarından Sait Aşık, "Hastanemize ölü halde gelen 11 yaşındaki İsmail Buğra Tek'i yaptığımız yoğun müdahaleler sonrasında yeniden hayata döndürdük. Hayati tehlikesi süren küçük çocuğu daha kapsamlı tedavi görebilmesi için helikopterle İzmir'e sevk ettik" dedi.

Küçük İsmail Buğra'yı havuza atlayarak kurtaran annesi Ayşe Tek, "Daha bugün tatil için Sarımsaklı'daki kampa geldik. Havuz başında ikiz kardeşi Sina Burak'ı giydirirken İsmail Buğra aniden yanı başımızda bulunan havuza düştü. Hemen havuza atladım ve çocuğumu sudan çıkardım" dedi.

Acılı anne sinir krizleri geçirirken, Sanayi Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürü Bayram Tek'in görev yaptığı Ankara'dan oğlunun sevk edildiği İzmir Tepecik Devlet Hastanesi'ne hareket ettiği öğrenildi,

ÖNCE YARDIM ETTİ SONRA ÇALDI

[PAGE]

Kendisine yardımcı olan ve yakıtı biten aracını 20 kilometre çeken vatandaşın cep telefonunu çaldı.

Mersin’den otoyolu kullanarak Tarsus istikametine seyir halinde olan R.A., Mersin otoban çıkışında güvenlik şeridine çekilmiş 27 J 4378 plakalı araca yardımcı olmak için durdu. Arabasında yakıt kalmadığı için hava yaptığını belirten ismi belirlenemeyen şahıs, otomobilinin benzin istasyonuna kadar çekilmesini istedi.

Yolda kalan kişiye yardım etmek isteyen R.A, aracı kendi otomobiline bağlayarak benzin istasyonuna kadar çekti. İstasyonun pompasına kadar getirilen aracın sahibi, kendisine yardım eden R.A’nın benzin istasyonu içindeki lavaboya gitmesini fırsat bilerek yarı açık halde bulunan ön camdan cep telefonunu çalarak kaçtı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen jandarma hırsızı yakalamak için çalışma başlattı.

AMCASININ OĞLUNDAN NEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU?

[PAGE]

Samsun'da 2 yıl önce 13 yaşındayken amcasının oğlunun tecavüzüne uğrayan kız çocuğu, davanın görüldüğü duruşmada sanıktan şikayetçi olup cezalandırılmasını istedi.

Canik ilçesinin Hacınaibli köyünde yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen olayda,13 yaşındaki amcasının kızı S.T.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Sertan T.'nin (20), Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına bugün başlandı.

Sertan T., askerde olduğu için duruşmaya katılmazken, olayın mağduru S.T. ise duruşmada hazır bulundu. Amcasının oğlundan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmasını isteyen S.T., "Sertan T. ile ağabeyim ve ablam tarlada çift sürüyordu. Ben de evde yemek yapıyordum. Sertan T. eve geldi ve bana para vereceğini söyleyerek soyunmamı istedi. Ben kabul etmeyince de ağabeyimi öldüreceğini söyleyip beni darp ederek üzerindeki giysileri çıkartıp kendiside soyunarak zorla benimle ilişkiye girdi. Bu olaydan 2 yıl sonra karşılaştığımda bana, 'Ben hiçbir işi yarım bırakmam. Bu işi tamamlayacağım' diye konuştu" dedi.

Olay sonra yapılan muayenede S.T.'nin ilişki sonucu bekaretinin bozulmadığı, ancak ruhsal dengesinin bozulduğu rapor edildi. Duruşma, askerde olan Sertan T.'nin ifadesinin alınması için ertelendi.