BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,83
ALTIN 2.488,87
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de deprem oldu! Sabah 5.1 ile sallanan İzmir bu kez 4.2 ile sallandı

İzmir'de sabah saati peş peşe depremler korkuttu. Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında sabah saat 07:00 sularında 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, 9 dakika sonra ise 4.3'lük ikinci bir deprem olmuştu. İzmir az önce bir kez daha 4.2 şiddetindeki depremle sallandı.

Abone ol

İzmir depremlerle beşik gibi sallanıyor. AFAD, Ege Denizi'nde İzmir'in Urla ilçesi açıklarında saat 07.00'da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 3.97 kilometre olarak ölçülürken sarsıntı İzmir ve Manisa'dan da hissedildi. 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Ege Denizi'nde saat 07.09'da 4,3 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

İzmir ve Manisa’dan hissedildi

Depremin derinliği 3.97 kilometre olarak ölçüldü. Sarsıntı İzmir ve Manisa’dan da hissedildi.

İzmir'de üçüncü deprem oldu

İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan'a bağlı Samos Adası'nda 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında, Yunanistan'a bağlı Samos Adası'nda 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliğinin ise 6.91 km olarak duyuruldu. 

Bakan Kurum’dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Urla ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki ekiplerin şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadığını bildirdi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'in Urla ilçesi açıklarında meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bölgedeki İl Müdürlüğü ekiplerimiz şu ana kadar olumsuz bir durum ve ihbarla karşılaşmadı. Rabb'im ülkemizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verdi.

Vali’den açıklama

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de depremde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Köşger, "Urla açıklarında gerçekleşen 5.1 büyüklüğündeki depremde an itibariyle ilimizde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. Geçmiş olsun İzmir. Allah ülkemizi ve şehrimizi tüm afetlerden korusun" dedi.