BIST 10.759
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.504,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir Belediyesinde hafta sonu mesaisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi hafta sonu da çalışıyor. Başkan Kocaoğlu yanına 30 bürokratını da alıp Pazar günü çalışmaları yerinde inceledi.

Abone ol

Yoğun temposunu hafta sonunda da sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30'a yakın üst düzey bürokratla birlikte kentin Kuzey ve Doğu bölgelerindeki bazı yatırım ve projeleri yerinde inceledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hafta sonunda 30'a yakın üst düzey bürokratıyla birlikte kentin önemli yatırımlarını ve projelerini yerinde inceledi. İZULAŞ'a ait midibüs ile kenti bir uçtan diğer uca dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu; “Projelerimizde geldiğimiz son noktaları görüp sorunları yerinde tesbit ediyoruz. İzmirli hemşehrilerimize layık olmak ve projelerimizi tamamlamak için süratle çalışıyoruz” dedi.

Hafta sonu mesaisinde ilk olarak restorasyon çalışmaları devam eden Ayuvukla Kilisesi'ndeki son durumu yerinde gören Başkan Kocaoğlu, ardından İZSU yatırımlarını inceledi. Büyük Kanal Projesi kapsamında Gümrük Pompa İstasyonu ile Bayraklı Pompa İstasyonu arasında evsel atıksu taşıyan kolektörlerin tıkanmasına neden olan membran malzemeyi temizlemeye başlayan ekiplerin çalışmasını bir süre izleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, söz konusu hattın Gıda Çarşısı içinden geçen bölümünde de incelemeler yaptı. Başkan Kocaoğlu, sorunun en kısa zamanda giderileceğini söyledi. Daha sonra kent merkezinden Koyundere ve Yeni Foça'ya geçen Başkan Kocaoğlu, bu bölgelerdeki içmesuyu şebekelerini yenileme çalışmaları hakkında İZSU yetkililerinden bilgi aldı. Foça Bağarası içmesuyu sondaj kuyusuna da giden Başkan Kocaoğlu'na Foça Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Yurtseven de eşlik etti. Başkan Kocaoğlu ile ekibi, Sasalı atıksu kanal çalışması, Bostanlı Deresi tarama çalışması, Bornova Piçi Deresi ıslah çalışması ile Bornova Şeytan Taşpınar Deresi ıslah çalışmasını yerinde gördü; Kemalpaşa Arıtma Tesisi'nde de incelemelerde bulundu.

Başkan Kocaoğlu ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Altındağ'da yapımına başlanan kültür merkezinin inşaat çalışmalarını da inceledi.

Bornova'da yapımı devam eden, içinde olimpik buz pateni salonu, 5 bin kişilik amfitiyatro, basketbol ve tenis sahaları, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları ile suni göletin de bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'ndaki çalışmaları denetleyen Başkan Kocaoğlu, daha sonra Belkahve'deki yeşillendirme çalışmalarını yerinde gördü. Karşıyaka'da yapılacak olan Opera Binası bölgesini de dolaşan Başkan ve ekibi, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında çalışmaları yürütülen Çiğli istasyonunun çevre düzenlemesi, atölye ve depo tesislerinin inşaatları ile Turan-Salhane istasyonları ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.