BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.438,76
HABER /  GÜNCEL

İzmir alev alev yanıyor

İzmir'de art arda çıkan yangınlarda onlarca hektar ormanlık alan kül oldu. Menemen ve Bayındır'da alevler kısa sürede söndürüldü

Abone ol

İzmir'in Seferihisar, Menemen ve Bayındır ilçelerinden dün öğle saatlerinde alevler yükseldi. Ekipler, birer saat arayla çıkan yangınları kontrol altına alabilmek için seferber oldu. 

Menemen ve Bayındır'da alevler kısa sürede kontrol altına alındı.Seferihisar Ürkmez Barajı yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında başlayan yangınsa rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Alevlerin yaklaştığı Payamlı Köyü'ne tedbir olarak çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Aydın, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Kütahya'dan takviye ekipler Seferihisar'a gönderildi. Orman işçileri gece boyunca gökyüzüne yükselen alevleri kontrol altına alabilmek için çalıştı.Havanın aydınlanmasıyla birlikte uçaklar ve helikopterler de havadan müdahaleye başladı.

30 hektarlık alanı kül eden yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi. Aynı günde çıkan 3 yangınla ilgili olarak sabotaj ihtimali araştırılıyor.