BIST 10.228
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,67
HABER /  GÜNCEL

Televizyon için evlatlık çocuğa taciz

ABD'de bir kadın, televizyona çıkmak için evlat edindiği Rus çocuğa eziyet etmekten suçlu bulundu.

Abone ol

ABD'nin Alaska eyaletinde bir kadın, televizyona çıkmak için evlat edindiği Rus çocuğa eziyet etmekten suçlu bulundu.

Baegley, bir yıl hapis ve 10 bin dolar para cezası alabilir

Duruşma sırasında jüriye Jessica Beagley adlı kadının, evlat edindiği çocuğun ağzına acılı sos dökerken görüldüğü bir video kaydı gösterildi.

Anchorage kentinde görülen davada, savunma avukatları Beagley'in normal cezalandırma yöntemleri işe yaramayınca, ebeveynlerin davranış problemli çocukları konusunda yardım istediği ‘Doktor Phil’ adlı bir televizyon programına katılmak için videoyu kaydettiğini belirtti.

Savcıysa, Beagley'in 10 yaşındaki kızına yaptırdığı video kaydında, önce çocuğa davranışları nedeniyle hesap sorduğunu, sonra da çocuğun ağzına acı sos döktüğünü iddia etti.

Sözkonusu programdaki, 'Annelerin itirafları' adlı bir bölüm için kaydedilen videoda Beagley'in evlat edindiği çocuğu zorla soğuk duşun altına sokarken de görüldüğü ifade edildi.

Davanın Rusya'da büyük bir öfkeyle karşılandığı kaydediliyor.

Hatta bazılarının, evlatlık verilen çocuğun ve ikiz kardeşinin Rusya'ya geri gönderilmesini istediği belirtiliyor.

Çiftin, dört biyolojik çocuğu daha bulunuyor.

Suçlu bulunan Beagley'in Pazartesi günü yapılacak ceza duruşmasında, bir yıla kadar hapis ve 10 bin dolar hapis cezası alabileceği söyleniyor.

Geçici evlat edinme yasağı

Dava, Rusya'nın ABD'ye evlatlık çocuk verilmesini geçici olarak yasaklamasını izliyor.

Moskova yönetimi, Torry Hansen adlı Amerikalı bir kadının evlat edindiği yedi yaşındaki bir çocuğu, 'Artık bakamıyorum' yazan bir notla, tek başına uçağa koyup Rusya'ya geri göndermesinden sonra harekete geçmişti.

Yasak, ABD Başkanı Barack Obama ve Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev'in, geçen Haziran'da evlatlık edinme kuralları konusunda birlikte çalışmak üzere uzlaşmasından sonra kaldırılmıştı.