BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,93
HABER /  POLİTİKA

Boykot ettikleri Meclis'e böyle girdiler

BDP'lilerin Meclis'i boykotuyla başlayan kriz sürerken, TBMM'ye ilginç bir başvuru geldi.

Abone ol

Hasip Kaplan'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Meclis'i boykot kararı alan BDP'lilerin bu hareketi çok tepki toplayacak.

Meclis'e girmemek için siyasi kriz yaratan BDP'liler araçlarının Meclis'e girişi için 'araç giriş kartı' talep etti. BDP'li iki vekilin talebi kabul edildi.

BDP'li vekiller boykotu aşındırmaya başladı. Gözler 1 Ekim'de yapılacak Meclis açılışına çevrildi. Akşam gazetesinin "BDP, Meclis'e park etti" başlığıyla manşetine taşıdığı özel haberde, iki vekilin talebi 'BDP'li vekillerin 1 Ekim'de Meclis'e gelmeden önceki hazırlıkları' olarak yorumlandı.

İLK BAŞVURU ÖNDER'DEN

Mazbatalarıyla Meclis'e gidip kayıt yaptırmayan, bu yüzden 3 aylık maaşları TBMM emanetinde tutulan BDP'li vekillerin boykotu otomobillerine işlemedi. İki BDP'li, TBMM'ye girişte milletvekillerinin tanınmasını sağlayan 'araç giriş kartı' almak için başvuruda bulundu. İlk başvuru Sırrı Süreyya Önder'den geldi.

1 EKİM'DE GELECEKLER Mİ?

Önder'in dilekçesi TBMM İdare Amiri Salim Uslu'ya iletildi. AK Partili Uslu, kayıt yaptırmamasına rağmen Önder'in aracına kart çıkarılması için talimat verdi. Aynı talepte bulunan BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'a da kartı iletildi. Araçlarına giriş izni alan BDP'lilerin 1 Ekim'deki tavrı merakla bekleniyor.