BIST 9.986
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.437,95
HABER /  GÜNCEL

Bayramda hava nasıl olacak?

Metroroloji Genel Müdürlüğü bayramda beklenen hava sıvaklık tahminlerini yaptı. İşte beklenen sıcaklıklar

Abone ol

Bayram tatiline mevsim normallerindeki sıcaklıklarla girilecek. Ege ve Akdeniz sahilleri, tatilcileri güneşle karşılayacak. Karadeniz'de ise bulutlu ve yağışlı hava görülecek.

Bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkmasıyla tatil yörelerinde doluluk yaşanıyor. Peki bayram havası nasıl olacak? Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sıcaklıklar hafta sonuna kadar mevsim normallerinde seyredecek.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin-Hopa'da aralıklarla sağanak yağış geçişleri görülecek. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak.

Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

KARADENİZ'DE YAĞIŞ
Sıcaklıklar, tatilin başlangıcı olan hafta sonu da mevsim normallerinde olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarıyla Doğu Anadolu'nun doğusu gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Bulutlu ve yağışlı havasıyla Karadeniz, sıcaklardan bunalanlara serin bir alternatif olacak.

YURTTA HAVA DURUMU

Metroroloji Genel Müdürlüğü yurtta beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevrelerinin sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Giresun, Trabzon, Rize ve Hopa çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğusu parçalı bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.