BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  GÜNCEL

İzinsiz fotoğrafa sorumsuzluk davası

İzmir'de, belediyenin 23 Nisan afişinde oğullarının fotoğrafını gören aile isyan etti!..

Abone ol

İzmir'in Bostanlı semtinde yaşayan Ö. ailesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda billboard'lara asılan afiş nedeniyle karşı karşıya geldi. İlköğretim 2. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki A.Z.Ö.'nün fotoğraflarının habersiz çekildiğini ve bilgileri dışında kullanıldığını belirten aile, belediye yetkilerini sorumsuzca davranmakla suçladı.

GEÇEN YIL 'NEYSE' DEMİŞTİK

Baba Armağan Ö., "Geçen yıl da aynı afiş kullanılmıştı. 'Neyse' demiştik Çocuğumuz görmesin diye özel çaba gösterdik. Bu yıl da, tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine izinsiz olarak aynı fotoğraf billboard'lara konmuş. Bu kez sadece o değil, sınıfındaki tüm arkadaşları görmüş. Arkadaşları şimdi çocuğumuzla dalga geçiyor" diye konuştu. Çocuğunun fotoğrafları gördükten sonra psikolojisinin değiştiğini kaydeden baba, "Şimdi artık söz dinlemiyor. Pek çok şeyi 'Kendim yapabilirim' havasında. Afiş kaldırılsın diye belediyeden birilerine ulaşayım dedim ancak muhatap bulamadım. Sorumsuzluğun sahibi hesabını yargıda verecek. Dava açacağım" dedi.

BELEDİYE: ÇOK SAŞIRDIK

A.Z.Ö. ise, okulda arkadaşlarının 'artist', 'küçük çocuk' diyerek kendisiyle dalga geçtiklerini belirterek, "Fotoğrafımı görünce önce sevindim ama sonra üzüldüm. Çünkü arkadaşlarım benimle dalga geçmeye başladı. Fotoğrafım kullanılmasın" dedi. Gözyaşları içinde konuşan anne Aylin Ö. de, "İnsanlara 'Fotoğrafınızı kullanabilir miyiz ya da kullanıyoruz haberiniz olsun' demek bu kadar zor mu? Bu kadar küçük bir çocuğunu hangi durumda kalacağını düşünemediler mi hiç? Böyle bir sorumsuzluk olur mu" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise, "İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Çok şaşırdık" demekle yetindi.