BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  GÜNCEL

İYİ Parti standına bıçaklı saldırı! 1'i ağır ağır 5 yaralı

TÜRKİYE 24 Haziran'da seçime giderken çok tehlikeli bir gerilim yaşandı. İstanbul Bağcılar Meydanı'ndaki İYİ Parti standına düzenlenen bıçaklı saldırıda biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı. İYİ Parti, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi suçladı.

Abone ol

İSTANBUL Bağcılar'da İYİ Parti standına düzenlenen bıçaklı saldırıda 5 kişi yaralandı. İYİ Parti Bağcılar İlçe Teşkilatı'nın, Bağcılar Meydanı'nda seçim çalışmaları yürüten standı bıçaklı saldırıya uğradı. İYİ Parti'nin standının bulunduğu Bağcılar Meydan'da yaşanan olayda 5 kişi yaralandı.

YAKLAŞIK 100 KİŞİ... Yeniçağ gazetesinin haberine göre, Saldırının, İYİ Parti standının hemen karşısında yer alan MHP standının yanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Olayın İYİ Parti Bağcılar İlçe Başkanı Gökhan Yiğit'in standa gelmesiyle başladığı bildirilirken, saldırıda bıçakların kullanıldığı öğrenildi.

1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR... Yaşanan arbedede İYİ Partili 5 kişi bıçakla yaralandı. Bıçaklı saldırıya uğrayan kişinin durumunun ağır olduğu ve Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği bildirildi. Saldırıda bıçak darbesinin kasık bölgesindeki atardamara isabet etmesi sonucu ağır yaralanan kişinin ameliyattan çıktığı ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. 

İYİ Parti standına bıçaklı saldırıda flaş gelişme! Gözaltına alındılar...

İYİLİK YOLUNDAN DÖNDÜREMEZLER... İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener saldırıyla ilgili Twitter'dan "Hiçbir saldırı veya tehdit bizi çıktığımız iyilik yolundan döndüremeyecektir. Türkiye'nin ihtiyacı olan iyiliği ve sağduyuyu sabırla inşa edeceğiz. Menfur saldırıda yaralanan kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. #TürkiyeİYİOlacak" dedi.


 
SÜKUNET ÇAĞRISI... İYİ Parti adına sözcüsü Aytun Çıray yaptığı açıklamada "Bağcılar İlçe Başkanlığımızın imza standına demokrasi düşmanları tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Millete güvenmeyenler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset, başarılarını milletimizi kutuplaştırmada bulan çaresizlerin cinnetidir. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükûnet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. Merak etmeyin, iyiler mutlaka kazanır." dedi.

"AKAN HER DAMLA KANIN SORUMLUSU BAHÇELİ..." İYİ Parti'den en sert tepki Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan geldi. Saldırıdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi sorumlu tutan Dervişoğlu, "Saldırıya uğramışız… Saldıranlar elbetteki hesabını verecektir ama asıl sorumlu saldırtanlardır. Hayatları boyunca bir tek PKK'lıyı ittiremeyenler, şehitlerimizin kanını yerde bırakanlar şayet bağrımıza bıçak saplıyorsa it'e değil sahiplerine sormak boynumuzun borcu olsun. Vatan hainlerine gösterdiği hoşgörünün binde birini ülkücüye göstermekten kaçınan ve devlet-millet düşmanlarına dümen tutmak için sokaklardan çektiği çocukları bizlere saldırtmak için sokaklara süren her kimse hain ve alçaktır. Akan her damla kanın sorumlusu Devlet Bahçeli'dir" ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE NE DEDİ?.. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce de saldırıya tepki göstererek, "Bağcılar'da İyi Parti standına yapılan saldırıyı kınıyor, yaralanan İyi Partili yurttaşlarımıza şifa diliyorum. Siyasi rekabet savaş değildir; bizimle aynı partide olmayan, aynı düşünmeyenler de düşmanımız değildir. Hepimiz aynı memleketin evlatlarıyız!" dedi. 

HDP'DEN TEPKİ... HDP'li Ayhan Bilgen "Tahammülsüzlük kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın kabul edilemez" derken, Müslüm Doğan da Twitter'dan "Saldırı demokrasiyedir, kabul edilemez" mesajını paylaştı.