BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iVillage ye rekor fiyat

NBC Universal, "iVillage" adlı siteyi 600 milyon dolara satın alıyor.

Abone ol

İnternette kadınlara yönelik yayın yapan''iVillage" isimli siteye, Amerika'nın medya devi NBC Universal rekor bir ücretle talip oldu.

ABD'li medya devi NBC Universal, internette kadınlara hitap eden iVillage adlı siteyi 600 milyon dolara satın alıyor.


NBC'nin operasyonu, son dönemde büyük medya şirketlerinin, internette büyüme stratejilerinin son örneği oldu. iVillage üzerindeki spekülasyonlar geçtiğimiz yıldan bu yana sürüyordu. Sitenin talipleri arasında New York Times, geçtiğimiz yıl The Times About.com'u 410 milyon dolara alan The Times ve News Corp. da bulunuyordu.


1990'ların ortasında kurulan ve sağlık, eğitim, hobi, güzellik, iş yaşamı gibi konularda 25-54 yaşları arasındaki kadınlara yönelik içeriğe sahip olan iVillage için NBC tarafından verilen fiyat "oldukça uygun" olarak değerlendirildi.


Yıllık ortalama 100 milyon dolar civarında geliri olan site, önümüzdeki dönemde de büyüme potansiyeline sahip. Reklam sektörünü yakından takip eden uzmanlar da, sitenin özellikle kadın kozmetik ürünleri gibi özel alanlarda reklam gelirlerini artırma şansına sahip olduğunu belirtiyorlar.


Ayrıca Google gibi artık limitini zorlayan sitelerin yanında, küçük ve özel alanlara hitap eden sitelerin şansının daha yüksek olduğu ifade ediliyor. NBC de iVillage ile internetten yıllık gelirini 200 milyon dolar artırmayı planlıyor.

SANAL ALEMDE REKABET
Altı ay önce Robert Murdoch'un News Corporation'ı gençlere hitap eden MySpace'i 580 milyon dolar, video oyunu alanında faaliyet gösteren IGN'yi 550 milyon dolara satın almıştı. Aynı dönemde Viacom da bir başka oyun sitesi Neopets ve kısa film sitesi iFilm'i bünyesine kattı. Son dönemde ise bu halkaya Avustralyalı Fairfax, Yeni Zelanda'nın en çok ziyaret edilen ve eBay'le rekabet eden sitesi Trade Me'yi alarak katılmıştı. Ancak medya sektöründeki bu internet merakını gelip geçici bir heves olarak görenler de var. Coca Cola, Nike, Microsoft gibi büyük firmaların online ve dijital teknolojilerini geliştiren AKQA'dan Ajaz Ahmed, medya şirketlerinin bir yenilik yapamadıkları için büyüme ve rekabet olanaklarını internette gördüklerini söylüyor.