BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,73
ALTIN 2.402,52
HABER /  GÜNCEL

İTO'da gözler seçimlere çevrildi!

Bakan Hayati Yazıcı'nın oda seçimlerinin zamanında yapılacağını açıklamasının ardından gözler seçimlere çevrildi..

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ticaret ve sanayi odaları ile borsa seçimlerinin zamanında yapılacağını açıkladı. Bakan Yazıcı, "Kanun ne diyorsa ona göre süreç işleyecek. AB normlarına göre yeniden düzenlenen NACE sınıflamasıyla ilgili süreç sonuçlanmasa da seçimlerde erteleme olmayacak" dedi. Bu açıklama sonrası seçimlerde erteleme bekleyenlere de kapılar kapanmış oldu.

YALÇINTAŞ SEÇİMDE YOK

Seçimlerde en çok merak edilen odaların başında İstanbul Ticaret Odası geliyor. 350 bin üyeli İTO, Türkiye'nin en büyük odası, dünyada da ilk 5 oda içinde.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, yasa gereği 2 dönem başkanlık yaptığı için yeniden aday olamayacak. Yalçıntaş'ın yerine ise iki ismin gündeme geldiği belirtiliyor.

23 OYLA KAYBETMİŞTİ

Bu isimler İTO başkan yardımcıları Dursun Topçu ve Şekip Avdagiç. 2009'da yapılan seçimlerde Yalçıntaş'ın rakibi olan İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar ise 'şimdilik' ser verip sır vermiyor. Bir önceki seçimde 'İTO başkanlığı benim hakkım' diyerek adaylığını koyan Çağlar, 110 oy almış, Murat Yalçıntaş ise 133 oyla başkanlığa seçilmişti.

ŞIK DEĞİL ÇOK AYIP

İbrahim Çağlar, kasımda yapılacak seçimler için 'resmen adayım' demekten kaçınıyor. Çağlar, geçen seçimde de meslek komitelerinden seçildikten sonra başkanlık için adaylığını açıkladığını söyledi. Bu seçimlerde de aynı yolu izleyeceğini ifade eden Çağlar, "Önce meslek komiteleri seçimlerine girelim, seçilirsek o zaman bakarız. 5-6 farklı sektörde şirketlerim var. Önce sektörümden güvenoyu almalıyım. Zaten bunun doğru ve şık olduğu kanaatindeyim. Daha meslek komiteleri seçimleri yapılmadan 'ben adayım' demek çok ayıp gibi geliyor bana" dedi.