BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

TÜSİAD bu soruya yanıt verebilecek mi?

TÜSİAD ve Hükümet arasında alevlenen 4+4+4'lük eğitim sistemi tartışmasına ÖNDER'de katıldı. Üstelik sert bir soruyla...

Abone ol

Boyner'in 4+4+4 önerisine karşı çıkma gerekçesinin 28 Şubat refleksinden kaynaklandığını belirten ÖNDER Başkanı Korkut, "Kızlar okuldan atılırken neredeydiniz" dedi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, TÜSİAD'ın 4+4+4 şeklindeki 12 yıllık zorunlu eğitim modeline 'kız çocukları 4'ncü sınıftan sonra okula gönderilmez' gerekçesiyle itiraz etmesine tepki gösterdi. Korkut, yapılan açıklamalara "TÜSİAD'ın eski refleksleri, yani 'asker ne derse doğrudur' dedikleri 28 Şubat anlayışları maalesef devam ediyor. Kendilerine sormak istiyorum, neden 28 Şubat döneminde eğitim sistemini başarı ile tamamlayıp, tıp fakültesinin önüne kadar gelen fakat başörtüsü nedeniyle içeri alınmadığı için gözyaşları döken öğrencilerin yanında olmadılar. Bugün yaptıkları açıklamalar, çelişki içeriyor" diyerek tepki gösterdi.

Star'ın haberine göre, 28 Şubat sürecinde İmam Hatip ve meslek liselilerin önünün 'kat sayı' engeliyle kesildiğini ve şimdi bu haksızlığın giderildiğini belirten Korkut, "Kişilerin ve bazı ailelerin maalesef eğitim sistemi üzerinden sistemin kendisiyle kavgaları olsa da, TÜSİAD Türk toplumunun isteklerine ve geleneklerine karşı duruşunu devam ettiriyor. Bu anlayışlarından ne yazık ki bir türlü vazgeçmiyorlar" dedi.

PARASINI DA MİLLET VERİYOR

Hüseyin Korkut ayrıca, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel'in, imam hatiplerin önünü kesmek için çalıştıklarını söylemesinin üzüntü verici olduğunu dile getirdi. Korkut, "Bu ülkeye çok büyük artı değerler üreten, milletin sahiplendiği ve çoğunluğunu kendi parası ile yaptığı bu okulları engellemeye çalışmayı anlamak mümkün değil" dedi.

HEM DİNİ HEM FENNİ İLİMLER

TÜSİAD'a tepki gösteren öğrencilerden Zeynep Bayramoğlu da, "TÜSİAD lütfen ekonomiyle uğraşsın. Ben imam hatip okudum. Hem dini, hem fenni ilimleri aldım. Bunun sakıncası nedir?" diye sordu.