BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.491,15
HABER /  GÜNCEL

İşte Demirören'in ilk icraatı

Aydınlar döneminde hayata geçirilen 'kadın ve çocuklara maç' uygulaması, 2012-13 sezonu ile birlikte tarihe karışıyor

Abone ol

Türk futbolunun içinden geçtiği en kritik dönemde Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına oturan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerinin yeni sezonda atacağı ilk adım belli oldu.

Habertürk'ün haberine göre bu karar, tribün olayları ve küfür nedeniyle daha önceki dönemde boş tribünlere, Mehmet Ali Aydınlar döneminden itibaren de 'kadın ve çocuk taraftarlara oynayan futbolcuları çok sevindirecek. Zira Demirören federasyonu, Türk futbolunda önümüzdeki yıldan itibaren 'seyircisiz maç' ya da 'kadın ve çocuk kısıtlaması' uygulamalarına nokta koyacak. Daha önceki dönemde 'çirkin ve kötü tezahürata' para cezasıyla birlikte seyircisiz oynama cezası getiren Futbol Disiplin Talimatı'nda değişikliğe gidilecek.

PARA CEZALARI KATLANACAK

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu, futbolun seyirciyle güzel olduğu felsefesinden hareketle, kulüplere verilecek para cezalarında artırıma giderken buna paralel olarak da tribün kısıtlamalarına son verecek. Mevcut Futbol Disiplin Talimatı'na göre Süper Lig'de çirkin ve kötü tezahüratın ilkinde 30 bin TL, ikincisinde 60 bin TL, üçüncüsünde 120 bin TL ceza veriliyor, aynı durumun 4. kez yaşanması halinde ise 240 bin TL ile birlikte 1 maç seyircisiz oynama cezası veriliyordu. Seyircisiz oynama cezasının kaldırılacağı yeni sezonda bu para cezalarının en az 2'şer kat artırılması bekleniyor.