BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,11
ALTIN 2.503,81
HABER /  GÜNCEL

İtfaiyecilerin görev aşkı

Edirne'de bir binada çıkan yangına müdahale eden itfaiye erlerinin örnek davranışı herkesin takdirini kazandı

Abone ol

Edirne'nin Sabuni Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerindeki 2 katlı eski bir eve, girdikleri iddia edilen madde bağımlıları ile sigara içmek isteyen öğrenciler yangına neden oldu. Yangın çıkınca binadakiler dışarı kaçarken, yangını fark eden çevre sakinleri polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi.

Kısa sürede gelen itfaiye erleri alevlere müdahale etmeye başlarken,gece nöbetten çıkan ve çarşıda gezdikleri sırada alevleri fark eden itfaiye erleri Ufuk Katrancı, Berkant Ulus ve Altan Güzelli, üzerlerindeki sivil kıyafetleri ile hemen mesai arkadaşları yardıma koştu. Yangın, itfaiye erlerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasını ardından söndürüldü.

Mesai mefhumu gözetmediklerini belirten Edirne İtfaiye Müdürü Aydın Baskak, "Sivil arkadaşlarımız gece nöbetlerini bitirerek dinlenme iznine çıktılar. Yangını fark edince de hemen koştular ve bize yardım ettiler. Biz itfaiyeciler, her koşulda ve her zaman yangınlara müdahale ederiz" dedi.

BİR EV SÖNDÜ DİĞER EV YANDI

Aynı gün kullanılmayan Babademirtaş Mahallesi 2 katlı eve ders aralarında sigara içmek için girdiği iddia edilen ilköğretim okulu öğrencileri, yangına neden oldu. Çıkan dumanları gören çevre sakinlerinin haber vermesiyle gelen itfaiye ekipleri,ikinci kattaki alevleri kısa sürede söndürdü.

Mahalle sakinleri, öğrencilerin kapısı açık olan eve gelip sigara içtiğini belirterek, Evden koşarak çıkan İlköğretim okulu öğrencilerini gördük. Bir süre sonra da dumanlar çıktı. Gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü dedi. Soruşturma sürüyor.