BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,09
ALTIN 2.502,06
HABER /  GÜNCEL

Böyle ziyaret olur mu demeyin!

Gümüşhaneli Mehmet Yücel köyünü tanıtmak amacıyla ilginç bir yola başvurdu

Abone ol

Gümüşhaneli Mehmet Yücel Ergin, köyünü tanıtmak amacıyla kurduğu internet sitesinde köydeki bütün mezarların fotoğraflarını yayımladı.

Ergin,yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dörtkonak köyü ile ilgili bir internet sitesi kurduğunu ve sitede köyle ilgili bütün bilgilere yer verdiğini söyleyerek, ''Amacım köyümüzü hem tanıtmak hem de gurbette olan köylülerimizin memleket özlenimini bir nebze olsun azaltmak'' dedi.

Siteyi hazırlarken köyde bulunan 5 ayrı mezarlıktaki 175 mezarın da tek tek fotoğrafını çektiğini anlatan Ergin, şöyle devam etti.

''Köyümüzdeki mezarların bu fotoğrafları internet sitemizde yayımladım. İnternet ortamında sitemize giren gurbetteki köylülerimiz sanal olarak mezarlığı ziyaret ederek, dua etme imkanı buluyor. Köydeki vatandaşlar, köydeki mezarlıklara giderek dua etme imkanına her zaman sahip. Artık gurbettekiler de internet üzerinden mezarlık ziyareti gerçekleştiriyor. Site, yurt içi ve dışında yaşayan köylüleri bir araya getiriyor. Sitede, köyle ilgili yaşantılardan kesitler, köyün çeşitli bölümleri, köyde yaşamış olan kişiler ve bölgeye ait fotoğraflar da bulunuyor.''

Ergin, sitede en çok ilgiyi köy mezarlığının bulunduğu bölümün çektiğini belirterek, ''Özellikle yurt dışında yaşayan köylülerimiz bu duruma seviniyor'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Yücel Ergin, ''www.dortkonokkoyu.com'' adresinden ulaşılabilen internet sitesini 3 yıl önce kurduğunu belirterek, siteyi günde yaklaşık 400 kişinin ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.