BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İtalya'yı bekleyen 'zor iki yıl'

İtalya Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti önümüzdeki iki yıl süresince sert kemer sıkma politikaları izleneceğini söyledi. Fakat koaliyon hükümeti, kesinti ve vergilerin kimi ne kadar vuracağı konusunda bölünmüş durumda.

Abone ol

İtalyan Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti parlamentoya bütçe açığını hızlı biçimde indirme planlarını anlattı.

Tremonti, tatilden geri çağrılan milletvekillerine önümüzdeki iki yıl süresince sert kemer sıkma önlemlerinin alınması gerektiğini söyledi.

İtalya'nın mali sorunlarıyla nasıl baş edeceği öncelikle Avrupa Merkez Bankası ve euro bölgesindeki ortakları tarafından dikkatle takip ediliyor.

Ancak Başbakan Silvio Berlusconi'nin lideri olduğu koalisyon hükümeti, kesintilerin en çok hangi alanları vuracağı konusunda bölünmüş durumda.

Koalisyonun büyük ortağı Kuzey Ligi partisinin lideri Umberto Bossi, emeklilik fonlarına dokunulmasına karşı olduğunu kesin biçimde dile getirdi.

Toplumun varlıklı kesimine yeni vergiler getirilmesine ise, İtalya'nın en zengin işadamlarından biri olan Başbakan Berlusconi sıcak bakmıyor.

Öte yandan sendikalar kamu harcamalarındaki kesinti ve artan vergi yükü çalışan sınıfın üzerine yıkılırsa, genel greve gidecekleri uyarısında bulundular.

Ekonomi Bakanı Giulio Tremonti, önümüzdeki haftadan önce farklı kesimleri tatmin edecek bir mali planda anlaşma sağlamak zorunda.

Tremonti, gelecekte hükümetlerin bütçe dengesini korumakla yükümlü olduğunu anayasal bir zorunuluk haline getirmeyi planladıklarını da belirtti.