BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.439,16
HABER /  DÜNYA

İtalya'daki ölü sayısında şok artış

İtalya'da ölü sayısı 368 kişi artarak 1809'a yükseldi. İtalyan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747 olarak açıklandı.

Abone ol

İTALYA'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 368 kişi artarak 1809'a yükseldi. Rusya'da ise yeni tip koronavirüs vakası 63'e yükselirken, ABD'de sokaklar boşaldı halk süpermarketlere akın etti.

İtalya Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, son bir günde Kovid-19 nedeniyle 368 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Borelli, bugünkü basın brifinginde, “Maalesef ölenlerin sayısı 368” dedi.

Böylece İtalya’da virüs nedeniyle ölenlerin sayısı 1809’a yükseldi.

Ayrıca 369 kişinin de iyileştiğini bildiren Borelli, toplamda 2335 kişinin iyileştiğini kaydetti.

Borelli, ülkede koronavirüs vaka sayısının yaklaşık 24 bin 700 olduğunu söyledi.

Rusya'da vaka sayısı 63'e yükseldi

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamada, gün içinde Moskova bölgesinde 3, Tümen bölgesinde de 1 kişide daha virüs tespit edildiği, böylece toplam vaka sayısının 63'e çıktığı bildirildi.

Açıklamada, test sonuçları pozitif çıkan söz konusu 4 kişinin son 2 haftada İtalya, Fransa, İspanya ve İsviçre'ye seyahat ettikleri belirtildi.

Öte yandan Rusya Demiryolları Şirketi, Ukrayna, Moldova ve Letonya ile tren seferlerini 17 Mart itibarıyla durdurma kararını açıkladı.

Belarus, Ukrayna ve Letonya tren seferlerini askıya aldı

Belarus Demiryolları Şirketi de Ukrayna ve Letonya'ya tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu bildirdi.

Moldova'da vaka sayısı 23'e yükseldi

Moldova Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorika Dumbravyanu, basın toplantısında, 1'i çocuk toplam 11 kişi de daha Kovid-19'a rastlandığını duyurdu. Ülkede vaka sayısı 23'e ulaştı.

Moldova Başbakanı İon Kiku, yaptığı açıklamada, 17 Mart itibarıyla sınır kapılarını kapatma ve tüm uçak seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldıklarını söyledi.

Kazakistan'da 1 kişide virüs bulundu 

Kazakistan Sağlık Bakanlığı Özel Temsilcisi Diyas Ahmetşarip, 1 kişide daha Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığını belirterek, toplam vaka sayısının 9 olduğunu kaydetti.

Gürcistan hükümeti de akşam saatlerinde 3 kişide daha virüse rastlandığını, toplam vaka sayısının 33'e ulaştığını açıkladı.

ABD'de koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 59'a çıktı

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölü sayısı 59'a yükselirken, salgının Amerikan halkı arasında neden olduğu panik süpermarket ve havalimanlarında gözlendi. 
Ülkedeki virüs salgınına ilişkin verileri takip eden birçok kaynak, cumartesi 49'dan 58'e yükselen ölü sayısını bu sabah 59 olarak güncelledi. 

Oregon eyaletinde, bu sabah 70 yaşındaki bir kişinin Kovid-19 salgınından öldüğü bildirildi. 

Birçok eyalette dünden bu yana ilk ölüm vakaları açıklanırken, "en çok ölü" vakasının ise Washington'da yaşandığı bildirildi. 

Ülkenin kuzeybatısındaki Washington eyaletinde 40 kişi virüs salgınında hayatını kaybederken, bu sayıyı 5 ölüyle Californiya eyaleti takip ediyor. 

Diğer taraftan, Washington'da 607 vaka tespit edilirken; New York'ta 524, California'da ise toplam 378 Kovid-19 vakasına rastlandığı ifade ediliyor.