BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

İsyan firarın planıymış!

Balıkesir'de çıkarılan isyanın nedeni meğer firarmış! Mahkumlar, isyan çıkarıp daha sonra da bakın nasıl kaçacaklardı...

Abone ol

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi'ndeki, 21'i kadın 250 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu cezaevinde sahurda çıkan isyanın asıl nedeni ortaya çıktı. Cezaevinin kullanılamaz hale geldiği isyanda mahkumların kaçış planı son anda engellendi. 

Cezaevi koşullarının iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 120 tutuklu ve hükümlü, 1'i kadın 6 cezaevi infaz görevlisini rehin alırken, yatakları ateşe verdi. 1 kadın görevli kısa süre sonra bırakıldı. 5 saat 15 dakika süren ikna çabaları ardından rehineleri serbest bırakan tutuklu ve hükümlüler isyanı sona erdirdi. Ölen ya da yaralananın olmadığı isyanda, çok sayıda yatak ve ranza kullanılamaz hale geldi.

Ramazan bayramının ilk gününü seçim bölgesi Antalya'da geçirecek olan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Havalimanı'nda gazetecilerin Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki kapalı cezaevi isyanı ile ilgili sorularını yanıtladı. “Gece saatlerinde Burhaniye Cezaevi'nde bazı tutuklu, hükümlülerin bir isyan diye niteleyeceğim eylemi oldu” diyen Bakan Şahin, şöyle devam etti:

“Ama çok şükür herhangi bir yaralanma ve ölüm olayı meydana gelmedi. Şu anda orada yetkili birimler konuya hakimdirler. Tabii böylesine bir kanunlara uymayan eylem yapanlarla ilgili işlemler devam ediyor. Ben hemen sabahleyin bir müfettiş görevlendirdim. Gerekli değerlendirmeleri yapıp bildirecekler. Şu anda devlet vaziyete hakimdir. Bana iletilen bilgiye göre 5 veya 6 hükümlü firar planlamıştır ve etkisiz hale getirdikleri infaz koruma memurlarının elbiselerini giyerek kaçmayı düşünüyorlarmış. Tabii amaçlarına ulaşamadılar.”
KESİCİ VE DELİCİ ALETLER BULUNDU
İsyanın sonrasında jandarmanın cezaevinde yaptığı aramada çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirilirken, aramaların devam ettiği bildirildi. Tutuklu ve hükümlülerin olay sırasında koğuşlardaki televizyon, buzdolabı ve dolapları da kırdıkları ve bahçeye attıkları belirlendi. Koğuşlardaki yanan yataklar ise tutuklu ve hükümlüler tarafından el arabalarıyla taşınarak çöp alanına götürülüyor.