BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İsviçreli kadın Yemen'de kaçırıldı

Yemen'de yerleşik Arap Yarımadası'ndaki El Kaide örgütünün, tutuklu olan iki el Kaide militanının serbest bırakılması amacıyla İsviçre vatandaşı bir kadın öğretmeni kaçırdığı bildirildi.

Abone ol

İsviçre vatandaşı bir kadının Yemen'de İslamcı militanlar tarafından kaçırıldığı bildirildi.

AFP Haber Ajansı, Yemenli bir yetkilinin "Bu olayın arkasında el-Kaide militanları var" açıklamasını yayınladı.

Yemenli yetkiliye göre, İsviçre vatandaşı kadın salıverilmesi için iki el Kaide militanının serbest bırakılması talep ediliyor.

Çarşamba günü ülkenin batı sahilindeki Hubeyba'da kaçırılan kadının bir öğretmen olduğu ve ülkenin güneyindeki Şabva eyaletinde tutulduğu bildiriliyor.

Arap Yarımadası'ndaki El Kaide'nin Yemen'in güney ve güney doğusunda belli bölgelerde yerleştiği biliniyor. Yemen hükümet güçleriyle çarpışan örgüt militanlarına, Amerika Birleşik Devletleri'ne ait insansız hava araçlarıyla da operasyonlar düzenleniyor.

El Kaide örgütüyle bağlantılı olduklarına inanılan militanlar, ülkeyi uzun yıllar yöneten eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in istifasını talep eden protesto eylemleri ardından meydana gelen güvenlik boşluğundan yararlanarak bölgedeki varlıklarını arttırdılar.

Geçen yıl Abyan bölgesinin başkenti olan Zinjibar'ın ve güneydeki diğer bazı kentlerin kontrolü militanların eline geçmişti.

Yemen'de yabancı uyruklu kişilerin kaçırıldığı olaylara sıklıkla rastlanıyor ancak bu rehin alma olayları genellikle barışçı şekilde bir uzlaşmayla sonuçlanıyor. Militanlar, rehinelerin serbest bırakılması karşılığında genellikle hükümetten taleplerde bulunuyor.

BBC Arapça Servisi'nin İslamcı Gruplar uzmanı Murad Batal el-Şişani, Arap Yarımadası'ndaki El Kaide örgütünün kısa süre önce Aden'de bildiriler dağıtmış ve bölgedeki İngilizce dil eğitimi kurumlarına saldırılar düzenleyecekleri tehdidinde bulunmuştu.