BIST 10.280
DOLAR 32,32
EURO 35,24
ALTIN 2.468,82
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

İşverenlerden Türk-İşe sert tepki!

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu'ndan Türk İş'e sert tepki geldi.

Abone ol

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TEKEL işçilerine destek amacıyla Türk-İş'in eylem kararı almasına karşı çıktı. Ekonomik krizden çıkış sürecinde eylem yapılmasının üretimi yavaşlatacağını kaydeden Kutadgobilik, "Hak, yasadışı yollardan aranmamalıdır." dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu'nun, 'Her Cuma günü işe geç başlama' yolundaki görüşlerine katılmadıklarını ve bu çağrıyı kanunlara aykırı bulduklarını dile getirdi. Söz konusu kararın kamu ve özel sektör işyerlerinde üretim kayıplarına sebep olacağını belirten Kutadgobilik, "Dört hafta süreyle her Cuma günü bir saat artarak uygulanması planlanan işe geç başlama eylemlerinin, Türk hukuk sisteminde yerinin olmadığı gibi bu uygulama bütün işyerlerinde telafisi imkansız üretim kayıpları ve huzursuzluklar doğurabilecektir." diye konuştu.

Türk-İş yönetimine büyük saygı duyduklarını söyleyen Kutadgobilik, "İşçiler davalarını savunurken, haksız duruma düşmemeleri için sağduyulu davranmalı, ülkemizin ekonomik krizden sıyrılmaya çalıştığı bir dönemde kararlarını yeniden değerlendirmeli." çağrısında bulundu.