BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

İsveç'in Paris açıklaması İsrail'i kızdırdı

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Paris'teki terör saldırları ile ilgili yaptığı açıklama İsrail'in tepkisini çekti.

Abone ol

İsrail, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Paris'teki terör saldırları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin gelecek umutlarını yitirdiği" şeklindeki yorumuna tepki gösterdi

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün Paris'teki terör saldırları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Filistinlilerin içinde bulunduğu çaresizliğe dikkati çekmesi" İsrail'in tepkisine yol açtı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in Tel Aviv Büyükelçisi Carl Magnus Nesser'i bakanlığa çağırarak "Wallström'ün yorumlarından duyulan memnuniyetsizliğin iletildiğini" bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Dore Gold, İsveç Büyükelçisi Nesser'i bakanlığa çağırarak Wallström'ün sözlerini sert bir şekilde eleştirdi. DAEŞ terörünü Filistin meselesi ile ilişkilendiren tüm iddialar temelsizdir. Böyle bir davranış Filistin terörünü meşrulaştırabilir" ifadelerine yer verildi.  

Paris'teki terör saldırıları ile ilgili bir İsveç devlet televizyonuna konuşan Margot Wallström, "Sadece İsveç'te değil tüm dünyada radikalleşen çok sayıda kişi olduğu için endişelenmeliyiz. Şimdi bir kez daha Ortadoğu'daki, özellikle de gelecek umutlarını yitiren Filistinlilerinki gibi bir duruma geri döndük. Ya bu çaresizlik durumunu kabul edeceğiz yada şiddete maruz kalacağız" yorumunda bulunmuştu.