BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'nin başına gelecek 'sarışın güzel' kim?

CHP'nin başına "sarışın güzel kadın' mı geliyor? Selin Sayek Böke için müthiş bir kulis iddiası var. Ankara bunu konuşuyor.

Abone ol

ANKARA CHP'deki genel başkanlık yarışında ortaya çıkan sürpriz bir isimle çalkalanıyor. İddiaya olağan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerine CHP'nin başına 'sarışın güzel' Selin Sayek Böke geçecek.

Selin Sayek Böke şu anda CHP'de genel başkan yardımcısı konumunda. 7 Haziran seçimlerinde CHP'ye ivme kazandıran ekonomik söylemler onun imzasını taşıyor. Ödüllü bir ekonomist olan Selin Sayek Böke, ABD'de IMF ve Dünya Bankası'nda 10 yıl çalıştı. 

SELİN SAYEK BÖKE CHP'NİN TANSU ÇİLLER'İ

Selin Sayek Böke'nin CHP'ye hızlı girişi gibi yükselişinin de hızlı olacağı konuşuluyor. Önce PM üyesi sonra da ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısı olan Böke, şimdi de derinden derine genel başkanlığa hazırlanıyor. Selin Sayek Böke hem ekonomist oluşu hem de sarışınlığı nedeniyle eski Başbakan Tansul Çiller'e benzetiliyor.

'SARIŞIN GÜZEL KADIN'

Selin Sayek Böke hakkındaki Ankara kulisini Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür aktardı. İşte Övür'ün yazdıkları;

-"Görünen o ki, CHP rahmetli Yavuz Gökmen'in tanımıyla "sarışın güzel kadın" bir genel başkana hazırlanıyor. Seçim süreçlerinde özellikle eski merkez medyanın sık ve özel yer verdiği Böke'yle ilgili siyasi beklentiler de bu nedenle bir hayli yüksek.

KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI EN GÜÇLÜ ADAY

Böke'nin de Çiller gibi uzun yıllar önceden siyasete hazırlandığı anlaşılıyor. Henüz işaret verilmiş değil ama şu ana kadar ortaya çıkan adaylarla kıyaslandığında şansı yüksek. Geriye bir tek zamanlaması kalıyor. Eğer şu ana kadar ortaya çıkan adaylar imza toplamayı başaramazlarsa ki öyle görünüyor, 6 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu karşısında Böke, CHP olağan kurultayında en güçlü aday olur."