BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İstinye Üniversitesi ve TÜİK'ten istihdam işbirliği

İSTİNYE Üniversitesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında, verilerin ortak kullanımı ve öğrencilere staj imkanı konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. 

Abone ol

İSTİNYE Üniversitesi'nin Cevizlibağ'daki yerleşkesinde düzenlenen imza töreninde konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, TÜİK'in, Türkiye'nin her yerinde araştırma faaliyetleri yürüttüğünü, kendilerinin de iktisadi ve idari bilimler fakülteleri başta olmak üzere diğer alanlarda TÜİK'in verilerinden faydalanarak bilimsel çalışma yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

TÜİK'le yakın iş birliğine gittiklerini belirten Bulu, "Çünkü veriye dayalı somut sonuçlar üretmeyi önemsiyoruz. TÜİK, Türkiye'nin verilerini derleyip toplayan bir kurum olması dolayısıyla bu konuda bize en fazla katkı sağlayabilecek kurumlardan biri. Bu iş birliği ile biz TÜİK'in verilerinden yararlanacağız aynı zamanda TÜİK'le verilerin değerlendirilmesi noktasında metodoloji ve analiz alanlarında fikirlerimizi paylaşacağız, onların istifadesine sunacağız." dedi.

TÜİK İstanbul Bölge Müdür Vekili İsmail Gökalp ise üniversitelerde öğreticilerin ve öğrencilerin veriye dayalı plan program yapmalarını önemli bulduklarını dile getirerek, iş birliği kapsamında İstinye Üniversitesinden gelecek talepleri karşılayacaklarını kaydetti.

İstatistik bilincinin gelişmesi için pek çok faaliyet yürüttüklerini, İstanbul genelinde ilk ve orta dereceli okullara bu zamana kadar 291 bilgisayar yardımı yaptıklarını anlatan Gökalp, İstinye Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gökalp, "Protokolle, TÜİK staj yönergesi çerçevesinde İstinye Üniversitesinden gelecek öğrencilere staj imkanı sağlayacağız. Bununla beraber TÜİK personelimizin eş ve çocuklarına İstinye Üniversitesi indirim sağlayacak" diye konuştu.

İş birliği protokolü, Bulu ve Gökalp tarafından imzalandı.