BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Beyaz Saray'dan Goldman Sachs iddialarına yanıt

Beyaz Saray, Financial Times gazetesine ABD Başkanı Donald Trump'ın en üst düzey ekonomi danışmanı olan Gary Cohn'un eski şirketi Goldman Sachs ile ilgili bir karar alınırken etkisinin olmayacağını açıkladı.

Abone ol

İsmini açıklamak istemeyen bir Beyaz Saray yetkilisi, ABD yatırım bankası Goldman Sachs'ın eskiden iki numaralı yöneticisi olan Cohn'un Goldman Sachs ile ilgili meselelerden uzak duracağını söyledi.

Aynı yetkili, bu politikanın Trump tarafından kurulan etik kurallarıyla uyumlu olduğunu aktardı.

Financial Times'a göre Cohn daha bir yıl öncesine kadar Goldman Sachs ile ilgili olarak üst düzey lobi faaliyetlerine katılıyordu.

Trump'ın Cohn'u üst düzey danışmanı ve Ulusal Ekonomi Konseyi'nin başına ataması, Trump'ın büyük şirketlerin başkente yaptığı baskıya karşı çıkması yüzünden eleştirilmişti.

Trump, kampanyası sırasında özellikle Goldman Sachs gibi büyük şirketleri Amerikan siyaseti üzerinde tahakküm kurmakla suçluyordu.

Financial Times, Cohn'un Amerikan hükümetine bağlı Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CFTC) ile lobi amaçlı en son toplantısının 19 Ocak 2016'da kaydedildiğini belirtiyor.

Gazete, aynı tarihlerde kampanyası sırasında Trump'ın Demokratlar'ın üst düzey isimlerini Goldman Sachs ile kurdukları ilişki yüzünden eleştirdiğini vurguluyor.