BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  GÜNCEL

İstinye bombacısı yakalandı

12 Haziran'da İstinye'de polis karakoluna saldıran teröristlerden biri dün akşam polisle girdiği başka bir çatışma sonrası yakalandı.

Abone ol

İstinye polis merkezine bombalı saldırıda bulunan ve Avcılar’da bir polis memurunun yaralanmasına sebep olan Servet G., Sarıyer'de polisle girdiği çatışmada sağ olarak yakalandı. 

YARALI POLİSİN DURUMU İYİ

Polis aracından inerken slogan atan Servet G. sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bu arada, Sarıyer'deki çatışmada yaralanan Fatih Çelik isimli polis memuru, Maslak Acıbadem Hastanesi'nin acil servisine kaldırıldı. Fatih Çelik'in ameliyattan çıktığı ve herhangi bir hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

SÜPHELİLERİ KONTROL ETMEK İSTERKEN TAKSİDEN ATEŞ AÇILDI

Sarıyer Ferahevler Adnan Kahveci Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekibine iki kişi silahlı saldırıda bulunulmuştu. Bir sivil polis, trafikte ilerleyen ve içinde biri kadın iki kişinin olduğu taksiyi durumundan şüphelenerek durdurdu. Şüphelileri kontrol etmek isteyen polis, taksinin içinden açılan ateşle yaralandı.

KADIN ŞÜPHELİ KAÇTIu.20120629084224.jpg

Şüpheliler takisinin sürücüsünü silahla tehdit edip kaçmaya çalıştı. Bu sırada yaralı polisin telsizle merkezi uyarması üzerine takviye ekipler aracın önünü kesti. Taksiden ikinci kez ateş açılınca polis karşılık verdi. Saldırganlardan biri yakalanırken kadın şüpheli kaçtı.

VALİ POLİSİ KUTLADI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul genelinde saldırganların yakalanmasıyla ilgili çalışmalarını titiz bir şekilde sürdüren bütün emniyetimizi yürekten kutluyorum. Tabi ki bu hassas bir mücadele. Terörle mücadele bizim önceliklerimiz arasında. Başka olaylara karışmış ve aramış olduğumuz diğer faillerin yakalanması konusunda başarılı görevini emniyet teşkilatımız sürdürecek. Olay yerinde bir kişi vardı. Onu da arkadaşlarımız sağ olarak ele geçirildi. Zaten biz bu yaşanan olaylardan sonra İstanbul genelinde emniyetimizin yapmış olduğu planlama dahilinde belirlemiş olduğumuz örgüt mensuplarının yakalanması ile ilgili 24 saat kesintisiz görev yapılıyor ve izlemesini sürdürüyordu. Polis memurlarımız da bilinen kişiler üzerinde titizlikle takip ediyorlardı. Dolayısıyla herhangi bir elde etmiş olduğumuz bilginin takibi sonucunda değil bu tür faillerin halkın içerisinde dolaşabileceği kanaatiyle yapmış olduğumuz çalışma sonucunda ele geçirmiştir” açıklamasını yaptı.