BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.504,92
HABER /  GÜNCEL

İstiklalde meşaleli Dink yürüyüşü

Hrant Dink, törenlerle anılıyor. Yaklaşık bin kişi elinde meşalelerle İstiklal'de Dink'i anmak için meşalelerle yürüdü.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümünün 3'üncü yıl dönümü nedeniyle yaklaşık bin kişi, Taksim'de meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi.

Kendilerini Norzartong (Yeniden Doğuş) Grubu üyesi olarak adlandıran yaklaşık bin kişilik grup, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülüşünün 3'üncü yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda toplandı. Ellerinde "Hrant hesabını soracağız" yazılı pankart taşıyan grup, meşalelerle İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Galatasay Meydanı'na gelen grup, burada Ermenice ve Türkçe basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Sayad Tekir, Hrant Dink'in öldürülüşünün ardından üç yıl boyunca adalet taleplerinin devam ettiğini dile getdi. Tekir, "Karanlığı gören, duyan, ondan canı yananlar olarak, nefretten ve düşmanlıktan beslenenleri biliyoruz. Bu ülkede tüm halkların kardeşçe yaşamasına engel olanları ve bundan çıkar sağlayanları biliyoruz. İnsan hayatının onlar için bir anlamı olmadığını, tek düşündüklerinin kendi rantları olduğunu biliyoruz. Hiç birimiz karanlık aydınlanana kadar rahata ermeyeceğiz. Yaratıcılarının hala sokaklarda kol gezdiğini ve bir gün yine canımızın yanacağını biliyoruz. Bu yüzden yılmadan mücadele ediyoruz. Birileri bizi sürekli kandırmaya, susturmaya, korkutmaya ve sindirmeye çalışıyor ama biz yılmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından eylemlerini Tünel Meydan'da sonlandırdı.