BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.383,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstiklal Marşı'nı aşağılama davası başladı

Eskişehir'de, bir yıl önceki 1 Mayıs kutlamalarında İstiklal Marşı'nı aşağıladıkları iddia edilen 35 kişinin yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması, salonun küçük olması sebebiyle Çocuk Mahkemesi'nde görüldü.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan kapatılan DTP'nin eski il başkanlarından H.A ile H.K., E.Ç., M.T., F.K., B.D., M.S.A., M.Ş., Ş.S., İ.U., M.V.Z., E.A., N.A., Ö.K., E.C. ve S.B.'nin hazır olduğu duruşmaya, diğer 19 sanık katılmadı. İddianamenin okunmasının ardından hakimin söz verdiği sanıklar, geçen yıl Sıhhıye Meydanı'nda düzenlenen "1 Mayıs Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü" kutlamalarına katıldıklarını belirterek, "Islık çalıp halay çekiyorduk.

Ses sisteminde problem vardı. İstiklal Marşı anonsunu duymadık. İstiklal Marşı'nı ikinci kıtada fark ettiğimizde hazır ola geçtik"
dedi. Hakim, daha sonra diğer sanıkların da dinlenmesi ve eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi. Öte yandan, duruşma çıkışında bazı sanıklar görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Eskişehir'de 1 Mayıs 2009 tarihinde Sıhhıye Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan 35 kişi hakkında, TCK'nın 300/2 ve 53/1 maddeleri gereğince "İstiklal Marşı'nı alenen aşağılama" suçunu işledikleri iddiasıyla dava açılmıştı.