BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor

'Kayıp eşya birimi'nde bekletilen eşyalardan bir kısmı yapılan başvuru üzerine sahiplerine teslim ediliyor.

Abone ol

Raylı sistem aracının yolcu taşımaya başladığı 1 Ağustos 2009 tarihinden bu yana araçlarda veya istasyonlarda unutulan ve aralarında paradan kredi kartına, şemsiyeden bilgisayar kasasına varıncaya kadar pek çok eşya sahibini bekliyor.

Kayseray'ın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işletme binasında oluşturulan 'kayıp eşya birimi'nde bekletilen eşyalardan bir kısmı yapılan başvuru üzerine sahiplerine teslim edilirken hala elde bekleyen eşyaların olduğu da ifade ediliyor. Tramvay araçlarında bulunan eşyalar için vatandaşlar 207 70 00 ve 207 70 01 nolu telefonlardan kayıp eşya birimine ulaşarak kaybolan eşyalarının sorgulamasını yaptırabiliyor.

Eşyası bulunan vatandaşların ise bunları teslim alabilmek için eşyaların miktar, cinsi, rengi gibi fiziksel özelliklerini eksiksiz olarak belirtmeleri gerekiyor. Unutulan eşyalar ayasında yer alan meyve sebze gibi bozulma ihtimali yüksek olan gıda maddeleri sahibinin talepte bulunmaması halinde iki gün içerisinde imha ediliyor. Ayrıca kayıp eşyalar bir yıl süreyle muhafaza altına alındıktan sonra sahibinin çıkmaması halinde hayır kurumlarına bedelsiz olarak veriliyor.
İşte raylı sistem araçlarında veya istasyonlarında unutulan ve sahibini bekleyen eşyalardan bazıları: Nüfus cüzdanları, kimlik kartları, kredi kartları, milli piyango bileti, flash bellek, emaye tepsi, tencere içinde polar ceket ve mutfak önlüğü, ekmek bıçağı, cep telefonu ve sim kartları, sargı bezi, tendürdiyot ve flaster, işçi tulumu, çocuk arabası, fotoğraf makinesi, ayakkabı ve daha yüzlerce eşya bulunuyor.