BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.402,43
HABER /  DÜNYA

İstiklal Caddesi’nde sazlı sözlü eylem

İstanbul’da yaşayan Roman vatandaşlar, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Beyoğlu’nda bir araya geldi. Roman vatandaşların sazlı sözlü e...

Abone ol

İstanbul’da yaşayan Roman vatandaşlar, yaşam şartlarının iyileştirilmesi için Beyoğlu’nda bir araya geldi. Roman vatandaşların sazlı sözlü eylemi, İstiklal Caddesi’nde renkli görüntülere sahne oldu.
Sıfır Ayrımcılık Derneği ve Sosyal Değişim Derneği tarafından Beyoğlu Tünel’de Roman vatandaşların yaşam şartlarının iyileştirilmesi için basın açıklaması düzenlendi.
Eyleme katılanlar roman vatandaşı olunca, şarkı ve danslar da kaçınılmaz oldu. Eylemde Romanlar roman havas ile dans ederken, bir grup da hiphop gösterisi düzenledi. Çok sayıda roman vatandaşın katıldığı eylem, renkli görüntülere sahne oldu. Eylemi dikkatle izleyen vatandaşlar da zaman zaman kendisini müziğe kaptırdı.
Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Aruz, "Türkiye’de romanlar kentsel dönüşüm adı altında sosyal yaşam alanlarından dışlanmakta. Romanların yoksulluk, konut, işsizlik, sağlık, eğitim, ayrımcılık ve sosyal yaşama katılım gibi sorunları çözüm bekliyor. Yakın zamanda açıklanan ve hükümetin yeni açılım paketinde romanların durumunda iyileştirme sağlayacak düzenlemeler olacağı belirtiliyor. Bu tür düzenlemeler Romanlara yönelik ayrımcılık konusunda her ne kadar iyileşme sağlasa da sorunun çözümüne ilişkin uzun vadeli ve bütünlüklü bir mücadele stratejisi ve programı gerektirir" dedi.
(İHA)