BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.393,97
HABER /  POLİTİKA

İsteyen istediğini giyebilmeli

Adalet Bakanı Şahin, isteyenin istediği kılıkta gezebileceği bir Türkiye olması gerektiğini söyledi

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Kimi Orta Doğu ülkelerinde olduğu gibi tek tipçilik değil, insanlarımızın özgürce yaşayabildiği bir Türkiye için yola çıktık" dedi.

Bakan Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanlığının düzenlediği istişare toplantısında, AK Parti iktidarının, Türkiye’nin demokrasi ve insan hakları açısından çağdaş dünya ülkelerinin yer aldığı en üst noktaya gelmesini istediğini belirtti.

Şahin, "Bu ülkede demokrasiden korkan insanlar var. Adete korku toplumu yaratılsın, insanlar gerilsin diye düşünen insanlar var" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın "İktidar, Türkiye’nin yönünü Orta Doğu’ya çevirmiştir" dediğini ifade eden Şahin, şöyle dedi:

"Sayın Baykal bunu, yüksek öğretim kurumlarındaki öğrenim özgürlüğüne ilişkin söylüyor. Allah aşkına, Sayın Baykal ve onun gibi düşünenlerin tavrı mı Orta Doğu’ya benziyor, yoksa tıpkı Avrupa ülkelerinde, çağdaş ülkelerde olduğu gibi ’isteyen, istediği kılıkla dolaşır’ diyen mi Orta Doğu’ya benziyor? Biz ne istiyoruz; hiç kimsenin kişisel tercihlerine müdahale edilmemesini. İnsanlar, hangi kıyafetle mutlu oluyorsa, bırakınız öyle olsun."