BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.494,64
HABER /  GÜNCEL

İşte umutların tükendiği o maden ocağı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen su baskınında 18 işçi mahsur kaldı.

Abone ol
Karaman'ın Ermenek ilçesindeki Pamuklu Köyü yakınlarında bulunan kömür ocağını yer altında biriken su bastı. Madendeki 40 işçiden 20'si kurtarma ekiplerince çıkarıldı. İlk etapta 20 olarak açıklanan mahsur kalan işçi sayısı 18 olarak açıklandı. 

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle çok sayıda işçinin mahsur kaldı. İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde faaliyet gösteren özel sektöre ait ocakta meydana gelen olayın ardından çok sayıda itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibinin bölgeye sevk edildi.
 
"CİDDİ SU BİRİKİNTİSİ VAR"

Vali Murat Koca, ocaktaki galeride ciddi su birikintisi olduğunu söyledi. Koca, "Galerideki suyun tahliye çalışmaları sürüyor. Göçük altında 18-20 işçi olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların isimleri belli. AFAD ve Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri de yolda" diye konuştu.

karaman-maden-ocagi.jpg 

"İKİ SAAT DAYANABİLİRLER"

CNN TÜRK'e konuşan maden ocağı yetkilisi Şahin Uyar, 12.15'te bacadan su akmaya başladığını ve şu an madenin 50 metresinin su altında olduğunu söyledi. Madende 18 işçinin mahsur kaldığını belirten Uyar, "350 metre uzunluğunda, 50 metresi su altında kaldı. Maskeler 2 saat dayanabilir. Kaçabilecekleri 50 metre yukarıda 2 yer var. Boğulmuş olabilirler. Ani gelen bir su" ifadelerini kullandı.
 
Şahin Uyar ayrıca, "Maden yeni yasadan sonra 1 ay kapalı kaldı, 15 gün önce yeniden açılmıştı" dedi.

maden-ocagi.jpg