BIST 10.479
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.473,37
HABER /  SPOR

İşte yeni Hakan Şükür

Kimisi Hakan Şükür'e benzetiyor onu.. Birçok kulüp peşindeydi ama o Gençlerbirliği'ne imza attı.

Abone ol

Türkiye'de bir çok kulübün istemesine karşın Gençlerbirliği ile 5 yıllık sözleşme imzalayan genç yetenek Timur Kosovalı, adından söz ettiren bir golcü olmak istediğini söyledi.

Başkent ekibinin kadrosuna kattığı genç forvet Timur Kosovalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbol hayatına 6 yaşında Almanya'da başladığını anımsatarak, daha sonra ailevi sorunlar nedeniyle Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Antalyaspor altyapısında 2002 yılından beri futbol oynadığını ifade eden Kosovalı, geçen yıl şampiyon oldukları PAF Ligi'nde 15 gol atarak 14 asist yaptığını dile getirdi.

Kendisine güvendiğini ifade eden Kosovalı, ''Teknik direktör Ümit Turmuş zamanında profesyonel oldum. Daha sonra PAF Ligi'nde şampiyonluk yaşadım. Türkiye'de sadece Antalyaspor'da oynadım. Geçen yıl şampiyon olduk. Şampiyonluk çok güzeldi. A takımıyla idmanlara çıkıyordum. 15 gol attım. PAF Ligi de profesyonel lig gibi. Büyük ilgi görüyor'' dedi.

HEDEF MİLLİ TAKIM

Gençlerbirliği'nin büyük bir kulüp olduğunu, camia olarak gençlere büyük önem verdiğini bildiğini ve tercihinde bunun etkili olduğunu anlatan Timur Kosovalı, şöyle konuştu:

''Buraya gelmek istiyordum ve oldu. Benim hedefim geçen yıl 20 goldü. Ancak sakatlıklar ve bazı sorunlar oldu. Şimdi burada ne olup biteceğini bilmiyorum. Ancak hedefim burada A takımda kalarak, forma şansı bulabilmek. 1-2 ay içinde kendimi toparlayarak, A takımda yer almak istiyorum. Milli takıma Gençlerbirliği çok futbolcu veriyor. Ben de bir an önce milli takıma seçilmek istiyorum.''

Türkiye'de son yıllarda az sayıda yıldız golcü yetiştiğini kaydeden Kosovalı, ''Türkiye'de Hakan Şükür'ü kendime örnek alıyorum. Kişiliği, futboluyla hep hayran oldum. Benim efsanemdir. Yurt dışında ise İbrahimoviç, Kaka var. Kendimi kimseye benzetmem. Bazıları benzetiyor. Kafa toplarım iyi olduğu için Hakan Şükür'e benzetilirim. Kendime has tarzım var'' diye konuştu.

GENÇ GOLCÜ

Takıma her zaman katkı sağlamak istediğini ve iki ayağını da kullanabildiğini belirten Kosovalı, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Bazı eksiklerim var ve bunları da kısa zamanda gidereceğim. 3-4 yıl içinde Türkiye'de adımdan söz ettirmek istiyorum. Bunun için çok çalışmam gerekiyor. Burada gurbetçilere çok değer veriliyor. Türkiye'de genç golcüler var. Ancak kişilik sorunları yaşayarak sonra yok olup gidiyorlar. Benim hedefim Türkiye'nin en iyi golcüsü olmak.''