BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İşte toplu görüşmeyi bitiren diyalog

Devlet Bakanı Şahin hükümet ile memur sendikaları arasında gerginliğe sebep olan dakikaları gazetecilerle paylaştı. İşte M.Ali Şahin'in ağzından iplerin koptuğu diyalog.

Abone ol

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, toplantıyı terketmediğini ve ara verdiğini açıkladı. "Toplantıyı terketmiş değilim, toplantının başkanı olarak toplantıya ara verdim" diyen Şahin, "Üzülerek belirtmek durumundalyım ki, Kamu-Sen Genel Başkanı sayın Bircan Akyıldız, memurların haklarını toplu görüşme masasında korumak amacıyla gelmediğini bugünkü davranışlarıyla göstermiştir." dedi.

AKYILDIZ İKBAL PEŞİNDE

Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız'ın kişisel ikbal peşinde olduğunu iddia eden M.Ali Şahin şu ifadeleri kullandı: "Sayın Akyıldız, yine üzülerek belirteyim ki, şahsi ikbal peşindedir. Şahsi statü elde etmek için memurlarımızı ve kamu sendikacılığını kullanmaktadır. Bundan son derece üzgünüm. Şu anda mevcut yasa ve yönetmelik gereği bu toplantının başkanlığını sayın Başbakanın görevlendirdiği Devlet Bakanı sıfatıyla ben yönetmekteyim."

İŞTE İPİN KOPTUĞU AN

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, hükümetle memur sendikaları arasında erteleme kararına sebep olan diyaloğu ise şu sözlerle dile getirdi: "Tutanaklar okunduğunda göreceksiniz ki, Bircan Bey, toplantıya benimle dönüşümlü olarak başkanlık yapması gerektiğini ifade etmiş ve kendisini en fazla üyeye sahip konfedarasyon başkanı olarak benimle eşit statüde olduğunu bir gün benim bir gün kendisinin başkanlık yapması gerektiğini söylemiştir. Buna yasa engeldir. Aramızdaki diyalog aynen şöyledir:

M.Ali ŞAHİN: Siz eşit şekilde benimle toplantıyı mı arzuluyorsunuz? 

Bircan AKYILDIZ: Evet efendim

Bakan Şahin, ayrıca Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız'ın Başbakan Erdoğan'ın Müsteşarı ile ilgili diyaloğa girmemeye özen göstererek sadece "Sayın müsteşarımıza da hoşgeldiniz demek istiyorum" cümlelerini kullandığını söyledi. Şahin, Ayyıldız'ı "içeride başka dışarıda başka konuşmuştur. Kendisi adına fevkalade üzüldüğümü ifade etmek istiyorum" diye eleştirdi.

BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR

Bu diyalogtan sonra toplantıya ara verdiğini açıklayan Şahin, "Bu sözler üzerine ben de ara verdim. Ben Bircan Bey'e şunu söyledim. Eğer bu konuda ısrarlıysanız gelin akademisyenlerden görüş alalım. Ben Bircan Bey'in bu konuda kendisini ikna edebilmesi için, tatmin edebilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu düşündüm ve toplantıyı yarın saat 10.00'a bıraktımb. Kendisi kamu uzmanlarına danışsın ve bu toplantıya eş başkanlık yapabilir mi, yapamaz mı bu konuyu değerlendirsin. Ben inanıyorum ki, ikna edilmiş olarak gelebilsin." diye konuştu.

İşte Şahin'in açıklamalarından diğer paragraflar

UZUN ZAMANDIR ÇALIŞIYORUZ

Biz hükümet olarak memurlarımıza en iyi imkanları vermeki çin hep çaba sarfettik. Ben kamu personel taslağıyla ilgili uzun zamandır çalışıyorum. Bunu yarın sendikacı arkadaşlarıma dağıtacağım. Memurlarla işçilerimiz arasında ciddi farklılıklar var. Bu iyileşmeyi elde edemeyen memurlarımızı nasıl yaklaştırabiliriz diye çalışıyorum. Bunları değerli sendika ve konfederasyon başkanmlarımızla ortak çalışarak paylaşmayı düşünüyorum.

ENFLASYONA EZDİRMEDİK

Hükümette bulunduğumuz süre içerisinde hiçbir zaman onların alım gücünü düşürmedik. Evet memurlarımızın durumu olması gereken yerde değil. Türkiye'deki krizler sebebiyle ekonomik dengeler bozulmuştur. Biz şimdi mali disiplin uyguluyoruz. Biz gönlümüzden geçen rakamı veremedik ama memurlarımız hiçbir zaman enflasyon altında ücret almamışlardır.