BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.501,46
HABER /  POLİTİKA

İşte Şenerin kuracağı o parti

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yeni kuracağı parti için bu kez tarih verdi. Şener'in bir iddiası var ki rekor değerinde!

Abone ol

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 25 Mayıs tarihinde düzenleyeceği basın toplantısıyla partinin kuruluşunu açıklayacak.

AK Parti'den ayrıldıktan sonra Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Eski Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, uzun süredir beklenen yeni partinin kuruluş dilekçesini 25 Mayıs'ta İçişleri Bakanlığı'na verecek.

Abdüllatif Şener, bir süre önce yaptığı açıklamada, partilerinin kurulmadan yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyeline ulaştığını iddia etmişti.

40'A YAKIN İSİM

Şener, 25 Mayıs Pazartesi günü Bilkent Otel'de düzenleyeceği basın toplantısıyla partinin kuruluşunu ilan edecek. Şener'in, aralarında eski milletvekili ve bakanların da olduğu 40'a yakın kurucu isimle birlikte partisinin kuruluşunu açıklaması bekleniyor.

Uzun bir süredir Yeni Oluşum Hareketi adı altında siyasi çalışmalarını sürdüren Şener, partinin kuruluş tarihi ve yeriyle ilgili bilgi ise yenioluşumhareketi.com isimli internet sitesinde ilan edildi.

ŞENER'İN GÖZÜ YÜKSEKLERDE

Şener, bir süre önce partinin kuruluş çalışmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni bir siyasi partiye her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu, Yeni Oluşum Hareketi'nin bu nedenle oluşturulduğu ve aylardır faaliyetini sürdürdüğünü açıklamıştı.

Doğru yerde durmanın yeni bir siyaset için gerekli ama yeterli olmadığını ifade eden Şener, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti; "Zamanlama başarının olmazsa olmaz koşuludur. Şimdiden bu hareket doğrudan kurulan ilişkilerle yüz binlere ulaşmıştır. Henüz kurumsal olarak partileşmeden yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyelini değerlendirebilecek etkinliğe geldiği, yapılan kamuoyu yoklamalarından anlaşılmaktadır. Bu güçlü hareketin başarılı bir şekilde önümüzdeki ilk milletvekili seçimlerine girmesi ve başarıyla çıkması için gerekli tüm hassasiyetler, sorumluluk duygusu içerisinde yerine getirilmektedir."