BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte saniye saniye bomba operasyonu

Polisin Bayrampaşa operasyonu ile ilgili dağıttığı görüntülerde yakalanan bir şüphelinin saniye saniye takip edilmesi görüntülere yansıdı

Abone ol

Bayrampaşa Otogarı'nın yanındaki boş alanda polisin yaptığı kazılar sonucu ele geçirilen patlayıcılarla ilgili basın açıklaması yapılarak ele geçirilen malzemeler sergilendi.

Polisin şüphelilerden birini an be an takip etmesi kameraya kaydedildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün yaptığı koordineli çalışmalar sonucunda ulaşılan bazı bilgiler doğrultusunda operasyon başlatılmıştı.

Elde edilen bilgiler ışığında otogar yanındaki alanda patlayıcıların gizlendiği bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiden sonra Bomba inceleme ve imha ekiplerinin de katılımıyla ilgili yerde kazı yapılarak 12 kilo 990 gram PE-4A tipi patlayıcı bulundu.

Patlayıcılarla birlikte 2 adet cep telefonuna gizlenmiş RF düzenek alıcısı, 2 adet cep telefonuna gizlenmiş RF düzenek vericisi, 1 adet cep telefonu ile çalışabilen elektronik düzenek ile 1 adet elektronik devre kullanma klavuzu ile 5 adet elektrikli kapsül ele geçirildi.

Öte yandan polisin operasyon ile ilgili dağıttığı görüntülerde yakalanan bir şüphelinin saniye saniye takip edilmesi görüntülere yansıdı. Bombaların bulunduğu bölgede polis kamerası tarafından çekilen görüntülerde bombaların bulunması ve yer altından çıkarılması yer aldı. Polis helikopteri de havadan olay yerini görüntüledi. Zanlıların sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları iddia edildi.

7 KİŞİDEN 4'Ü MAHKEMEYE SEVKEDİLDİ

Konuyla ilgili soruşturma kapsamında bir kişi ve bu şüpheliye yardım eden 6 şüpheli ile birlikte toplam 7 şüphelinin gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği belirtildi.