BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Cezaevinde toplu nikah

İzmir Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, nikahı olmayan tutuklu ve hükümlüler için toplu nikah, işte ayrıntılar..

Abone ol

Buca'daki ceza ve infaz kurumunda gerçekleştirilen nikah törenine, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, İzmir Kapalı Ceza ve İnfaz Kurum Müdürü Remzi Uluşahin katıldı.

İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, tutuklu ve hükümlülerin mutluluğunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Tutuklu ve hükümlülere sağlık ve huzur dileyen Totuk, "Burada geçecek günlerinizin gelecek yaşamınıza olumlu etkide bulunmasını diliyorum" dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yusuf Arslan da suça iten nedenlerin önlenmesinin en önemli görevleri olduğunu ifade ederek, cezaevinde herhangi bir olaya mahal vermeden, arkadaşlarıyla iyi geçinenlere teşekkür etti.

İzmir Kapalı Ceza ve İnfaz Kurum Müdürü Remzi Uluşahin ise kurumda yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verirken duygulandı. Konuşmaya devam edemeyen Uluşahin, konuşmasını yarıda kesti.

Törende daha sonra 7 çifti temsilen bir çiftin nikahı kıyıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın kıydığı nikahta, Vali Yardımcısı Totuk ile İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu nikah şahitliği yaptı. Nikahı kıyılan çift daha sonra düğün pastası kesti.

Programın sonunda TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Emine Akmaeşe konser verdi.