BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

İşte PKK'yı bozguna uğratan 3 talimat!

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda örgütü başarısızlığa uğratan 3 talimatı açıkladı. Lekesiz bölgedeki güvenlik güçlerinin etle tırnak gibi mücadele sergilediklerini söyledi.

Abone ol

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, PKK terör örgütünü yenilgiye uğratan 3 talimatı açıkladı. Lekesiz, güvenlik güçlerinin şehit ve gazi olma pahasına sivillere zarar gelmemesi için bölgede mücadele ettiğini söyledi.

Celalettin Lekesiz, terörle mücadele sürecinde atılan adımlara dair resmi Twitter hesabı üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Bölgede PKK'ya karşı operasyonlara başlandığında yaşanan gelişmeleri aktaran Lekesiz, teşkilat mensuplarına verilen ve zaman zaman da yinelenen 3 önemli talimatı açıkladı.

İşte Lekesiz'in açıkladığı 3 madde:

"1- Verilen mücadelede hukuk sınırları içinde kalmaya özen gösterilmesi. Bu konuda her bir personelimiz azamî derecede özen gösterdi.

2- Teröristle sade vatandaşın ayrılması. Kahramanlarımz, ŞEHİT VEYA GÂZİ OLMA PAHASINA DA OLSA, bu ayrıma büyük bir hassasiyet gösterdiler.

3- Asker, jandarma & köy korucu ile uyum ve dayanışma içinde hareket edilmesi. Güvenlik görevlilerimiz et ve tırnak gibi mücadele sergilediler.