BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.397,32
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan vatman oldu tramvay kullandı!

EXPO 2016 Antalya'nın açılış törenine katılan Erdoğan, katılımcılara hitap etti. Erdoğan, ayrıca Antalya’da vatman koltuğuna geçerek tramvay kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan EXPO 2016 Antalya'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. 

6 ay açık olacak olan EXPO 2016'nın önemini ve yapılan hazırlıkları anlatan Erdoğan, ayrıca Antalya’da vatman koltuğuna geçerek tramvay kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sergi alanımızdaki her unsurun farklı anlam ve özellikleri var. 

Bugün açılışını yaptığımız EXPO için çiçek ve çocuk temasını tercih ettik. Çocuklarla çiçekler arasındaki saflık ve masumiyet ilişkisi bu sergi için bizimde ilham kaynağımız oldu. Tabiat bize gelecek nesillerden emanet.

Bugüne kadar 3,5 milyar fidanı toprakla buluşturduk. 2003 yılında 21 milyon hektar olan orman varlığımızı 2015 yılı sonunda 22 milyon hektara çıkardık.Türkiye 12 bin bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

İklim değişikliği ve küresel ısınma konusunda dünya samimi davranmalı. 

TRAMVAY KULLANDI

Erdoğan toplu açılış ve EXPO 2016’nın açılışı için geldiği Antalya'da EXPO 2016’nın açılışının gerçekleşeceği Aksu ilçesinde bulunan EXPO 2016 alanına yeni hizmete giren ve test sürüşü yapılan raylı sistemle gitti.

Erdoğan’a Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.

Yol güzergahı üzerinde bulunan vatandaşların yanında durarak satranç takımı dağıtan Erdoğan, EXPO 2016’nın resmi açılışı öncesinde yapımı tamamlanan Meydan-EXPO 2016 tramvay hattının açılışını gerçekleştirdi. Açılış için vatman koltuğuna oturarak tramvay kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti. Bir süre tramvay kullanan Erdoğan daha sonra resmi açılış için EXPO 2016 alanına hareket etti.