BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.426,13
HABER /  DÜNYA

İşte PKK’lıların yakalandığı bölge

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar eden PKK’lı mahkumlar, düzenlenen geniş çaplı operasyonla yakalandı.<br/>18 PKK’lı mahkumun yakalanm...

Abone ol

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi’nden firar eden PKK’lı mahkumlar, düzenlenen geniş çaplı operasyonla yakalandı.
18 PKK’lı mahkumun yakalanması için dün itibarıyla Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin iş birliğinde yürütülen operasyonlar bu sabah saatlerine kadar sürdü. Çalışmalarını kırsal alanda yoğunlaştıran ekipler, Bingöl’ün Ortaçanak köyünde bulunan ormanlık vadide mahkumların izine rastladı. Mahkumlara ait kıyafetler bulan ekipler, bölgeyi insansız hava aracı (İHA) ile taramaya başladı. Bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri, PKK’lı mahkumları ormanlık vadide kıstırdı. Ellerinde silah bulunmayan mahkumlar, yapılan titiz çalışmayla kıskıvrak yakalandı. Etkisiz hale getirilen mahkumlar, daha sonra bölgeye sevk edilen helikopterlerle Bingöl İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.
Öte yandan firari durumda bulunan bir mahkumun yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirilirken, Bingöl M Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Polis ve jandarma ekipleri cezaevinde yoğun güvenlik önlemi alırken, kazılan tünelin ise kapatıldığı bildirildi.
(İHA)