BIST 11.072
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,85
HABER /  GÜNCEL

İşte Özal'ın asıl ölüm nedeni!

8. Cumhurbaşkanı Özal'a suikast iddianamesinde çarpıcı ayrıntılara yer verildi. Özal'ın kalp krizi geçirmesinin uzak ihtimal olduğunun altı çizildi.

Abone ol

Suikast iddianamesinde Turgut Özal'ın kalp krizi geçirmesi 'uzak ihtimal' olarak değerlendirildi. Ölümü sırasındaki bulguların toksik kimyasal madde zehirlenmesinin belirtileri olduğunun altı çizildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen Ergenekon ve Balyoz davaları sanığı Levent Ersöz’ün tek şüpheli olarak yer aldığı ‘Özal’a Suikast İddianamesinde’ çarpıcı ayrıntılara yer verildi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kalp kriziyle ölümü olasılığının uzak bir ihtimal olarak görüldüğü ifade edilen iddianamede Devlet Denetleme Kurulu’nun Özal’ın Türkiye ve Amerika’daki tüm sağlık verileri toplanarak sağlık haritasının çıkartıldığı kaydedildi.

DDK Raporu’na özel vurgu

Savcılık, DDK Raporu’nun ‘Özal’ın ölümünde kalp dışı ve özellikle de doğal ölüm nedenleri dışındaki ihtimallerin düşünülmesi gerektiği’ tespitine vurgu yaparken Özal’ın rahatsızlığı ve ölümü sırasındaki bazı bulguların ise, toksik kimyasal madde zehirlenmesi olarak bilinen ‘organofosfat zehirlenmesi’ belirtileri olduğunu kaydetti. İddianameyi hazırlayan Savcı Kemal Çetin, Özal’ın ölümünün ardından kan örneği alınarak bazı testler yapıldığını, ancak bu testlerin hasta dosyasında bulunmadığını belirtti.

Şüpheli ölüme otopsi yapılır

Özal’ın ölüm raporu ve gömme izin belgesinde birbirinden farklı tanıların yazıldığını belirten savcılık, bu durumun Özal’ın ölümünü ‘şüpheli ölüm’ yaptığını belirtti. Savcılık, şüpheli ölümlerde otopsi kararının hekim veya aileye ait olamayacağını vurguladı. Çetin, adli makamlara olayın bildirilmemiş olmasının yasalara aykırı olduğu belirtildi.

Ersöz tanıklardan şikayetçi

Levent Ersöz, avukatı Hulusi Çoşkun aracılığıyla, iddianameye itiraz etti ve gizli tanıklar İlker Çınar ve Selçuk hakkında ‘suç uydurma’, ‘yalan tanıklık’, ‘iftira’ ve ‘adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlamalarıyla şikayetçi oldu.