BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,60
ALTIN 2.384,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte Öcalan'ı serbest bırakan komutan

Şamil Tayyar, 'Bir dönem Ergenekonun bir numarası idi' dedi ve 1972 yılında Öcalan'ı cezaevinden kurtaran kişiyi açıkladı.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın, 6 ay cezaevinde kaldığını ve dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Turgut Sunalp tarafından serbest bıraktırıldığını açıkladı.

1972 yılında Abdullah Öcalan'ı cezaevinden kurtaran kişi için "Bir dönem Ergenekon'un bir numarası idi" diyen Tayyar ekledi: "Bu kişi bizzat devreye girdi ve Öcalan'ın bırakılmasını istedi"

Tv8'de yayınlanan Erkan Tan İle Başkent'ten programına konuk olan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar gündeme bomba gibi düşecek açıklamalar yaptı.

1972 yılında Öcalan'ı hapisten kurtaran kişinin adını veren Tayyar, şunları söyledi:

"Abdullah Öcalan 1971 muhtırasından sonra öğrenci eylemi yaptığı gerekçesi ile gözaltına alındı. 8 Nisan 1972 yılında 6 ay cezaevinde kaldı. Ekim 1972'de serbest bırakıldı. Savcı iddianamesinde ağır ifadeler kullanmıştı. O iddianame esas alınsa yıllarca içerde kalırdı. Sonra bir anda Baki Tuğ mütalasını değişirdi. İsim Ramazan Özcan diye yazılmış sekreter isimleri karıştırmış. Abdullah Özcan yazılmış sonra Abdullah Öcalan olmuş. Öcalan'a haksızlık edilmiş. Operasyonu yöneten değil, katılan biriymiş. 3 ay yatıp çıkıyor. Kitap çıktığında bu bilgi elimizde yoktu. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Turgut Sunalp arıyor ve "Öcalan adamımızdır, serbest bırakın" diyor ve iddianame değiştiriliyor. 1972 Ağustos'undan sonra arıyor. Ekim ayında Öcalan serbest kalıyor. Sayın Baki Tuğ'a sesleniyorum lütfen bu bilgiyi, bu gerçeği delikanlıca millete açıklayın. Açıklayın ki bu tezgahları bu millet daha iyi anlasın. Lütfen çıkın ve bunu açıklayın!"

TURGUT SUNALP KİMDİR?

1936 yılında Harb Okulu'ndan mezun olan Turgut Sunalp, 1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyet'nde ilk Türk Alayı komutanı olarak görev yaptı. 1962 yılında Tuğgeneral oldu. 1972 yılında Orgeneral Rütbesi ile Genel Kurmay İkinci Başkanlığı görevine getirildi. 1976 yılında emekli oldu.

12 Eylül askeri darbesi sonrasında Milliyetçi Demokrasi Partisini kurdu. Seçimlerden bir gece önce Kenan Evren televizyonlarda MDP'ye oy verilmesi çağrısı yaptıysa da seçimleri kazanamadı. İzmir Milletvekili olarka meclis'e girdi.

1999 yılında kalp yetmezliği sonucu yaşamını yitirdi.

İŞTE O ANLAR