BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İŞTE O BOMBACI

Diyarbakır'da çocukları öldüren teröristin resimleri bulundu. Ağlayarak ifade veriyor. İşte o terörist...

Abone ol

Diyarbakır Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi’nde saldırıya ilişkin 8 kişinin sorgulaması devam ederken, bombacı Erdal P. polisteki sorgusunda ağlayarak ifade veriyor.

Diyarbakır’da 6 kişinin ölümü 67 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı aracı yerleştiren 23 yaşındaki Erdal P. polisteki sorgusunda zaman zaman ağlıyor.  

BU ÇOCUĞU BABASIZ BIRAKMAYA NE HAKKIN VAR?

Bombanın öldürdüğü 5 gencin, olay yerinin ve cenazelerin basına yansıyan fotoğraflarını zanlı Erdal P.’ye gösteren polislerin, "Bak bu insanların ve ailelerinin hayatını ve geleceklerini aldın. Bu insanların acısını yüzlerinde görebiliyor musun? Ağlayan çocuğu görüyor musun? Onu babasız bırakmaya ne hakkın vardı?" soruları üzerine ağladığı ve "Benim amacım bu insanlara zarar vermek değildi. Sınır ötesi operasyonların durdurulması için bir gözdağı vermek için yaptık. Bu kadar büyük bir patlama olacağını tahmin etmemiştim" dedi.

23 yaşındaki terörist 6 yıl önce de PKK’nın propagandasını yapma suçundan cezaevinde yattı ve illegal yollarla Kuzey Irak’a gidip patlayıcı eğitimi aldı. Ardından da bu kanlı terör eylemini gerçekleştirdi.