BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hain emir KANDİLDEN 

Diyarbakır bombacısı, saldırı emrini Kandil'den aldığını itiraf etti.

Abone ol

Diyarbakır’da 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıda, patlayıcı yüklü otomobili infilak ettirdiğini sorgusunda itiraf eden E.P., eylemi örgütün talimatıyla, 15 gün hazırlık yaptıktan sonra ‘Rızgar’ ve ‘Amed’ kod adlı PKK'lılarla birlikte gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde, pazartesi günü geceyarısı gözaltına alınmasından bu yana sorgulanan E.P.'nin ifadesinden, hem bölücü örgüt hem de gerçekleştirdiği bombalı saldırıyla ilgili detaylı bilgilere ulaşıldı.

Diyarbakır'a, eylem yapmak için 3 ay önce kırsal alandan geldiğini anlatan E.P., bombalı saldırıyı kendisi gibi PKK'nın özel biriminde görevli 2 teröristle birlikte yaptıklarını itiraf etti.

“KANDİL'DE EĞİTİM ALDIM''

Güvenlik güçleriyle daha önce girdiği bir çatışmada yaralandığı, sağ elinde halen şarapnel parçası bulunduğunu belirlenen E.P., sorgusunda şunları söyledi:

“Ben geçen ekim ayında Kuzey Irak’tan sahte kimlikle Diyarbakır’a geldim. Kandil’deki kamplarda örgütün özel kuvvetler biriminde bomba ve sabotaj üzerine aldığım eğitimin ardından eylem yapmak üzere örgüt tarafından buraya gönderildim. Ancak ben Diyarbakır’daki Huzur Polis Merkezi’ni bombalamak için gelmiştim. Özellikle bu eylemi yapmak için görevlendirilmedim. 5 Aralık’ta Huzur Polis Merkezi’ne bomba attım, ancak bomba karakolun girişinde patladı ve eylem başarısızlıkla sonuçlanınca yeni eylem hedeflerine yöneldik.''

“ÖRGÜTTEN TALİMAT GELDİ''

Örgüt kamplarından birlikte geldiği ‘Rızgar’ ve ‘Amed’ kod adlı teröristlerle birlikte eylemi gerçekleştirdiklerini anlatan E.P., itiraflarını şöyle sürdürdü:
“Rızgar, askeri servis aracına yönelik eylem yapılması yönünde örgütten talimat geldiğini söyledi. Sonra bu eylemin yapılması için iki kez Diyarbakır’ın Lice İlçesi’ne giderek burada örgütün belirlediği buluşma noktasında eylem üzerine konuşup değerlendirme yaptık.

Sonra Diyarbakır’a dönüp gerçekleştirdiğimiz eylemin keşfini yapmaya başladık. Olaydan 15 gün önce böyle bir eylemin yapılması için bize talimat geldi. Biz de 10 gün önce olay yerinde keşif yapmaya başladık. Sonra bomba ve düzeneği bize hazır olarak gönderildi. Herşey hazırlandığı için biz sadece uzaktan kumandayla harekete geçirdik. Askeri servis aracı yola çıkınca ben olay yerindeydim. Başka noktada bulunan arkadaşlar ise beni telefonla uyarıp, ‘Otobüs geliyor. Hazırlıklı ol’ dediler. Otobüs geldiği esnada ben düzeneği harekete geçirdim. Patlama olduktan sonra olay yerinden kaçtım.'' Olayın bu çapta zarar vereceğini tahmin etmediğini anlatan E.P., asıl hedefin askeri servis aracı olduğunu, bu eylemi ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e düzenlediği sınır ötesi hava operasyonuna karşı gerçekleştirdiklerini ileri sürdü.

“BU KADAR ETKİ YARATACAĞINI BİLMİYORDUM''

Askeri servis aracına eylem yapmaktan pişman olmadığını, ancak sivillerin ölmesine üzüldüğünü söyleyen E.P., “Sivillerin zarar görmesinden dolayı vicdanen rahatsız oldum. Çünkü siviller hedef değildi. Ben bu kadar etki yaratacağını bilmiyordum. Bu eylem talimatını aynı timde yer aldığım Rızgar bana iletti. Bomba bize farklı bir otomobil içinde getirildi, bizde satın aldığımız aracın içine yerleştirip olay yerine götürdük'' dedi.

Bombacı E.P. ve gözaltındaki değer 6 kişinin sorgusu devam ederken, ‘Rızgar’ ve ‘Amed’ kod adlı PKK'lıların yakalanması için güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor.