BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

İşte Nusaybin’de şehit düşen polislerin isimleri

MARDİN ’in Nusaybin ilçesinde PKK'lılar tarafından düzenlenen saldırının ayrıntıları netleşti. Saldırıda şehit düşen polislerin isimleri belirlendi. İşte o polisler...

Abone ol

Türkiye yine acı haberlerle sarsıldı... MARDİN ’in Nusaybin ilçesinde gerçekleştirilen hain saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde gece saatlerinde zırhlı polis aracının geçisi sırasında patlatılan bomba sonucunda 3 polis şehit oldu, 1 polis ağır yaralandı.

PKK'lı terörislerin bombayı bir tandırın içine koydukları ortaya çıktı. Bir tandırın içerisine tuzaklanmış bombanın zırhlı polis aracının geçişi sırasında patlatılmasıyla şehit olan polislerin isimleri belirlendi.

Şehit haberini alan aileler gözyaşlarına boğuldu.

İŞTE MARDİN'DE ŞEHİT OLAN POLİSLERİMİZİN İSİMLERİ

Patlamada, aracın içerisinde bulunan Kayseri nüfusuna kayıtlı komiser Oktay İzgi, Isparta nüfusuna kayıtlı Sezgin Uludağ ve Zonguldak nüfusuna kayıtlı Çağdaş Arslan’ın şehit düştüğü öğrenildi.

MARDİN'DEKİ HAİN SALDIRI NASIL OLDU?

Nusaybin ilçesi Üç Yol mevkisinde dün PKK’lılar tarafından yola döşenen bomba, polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi, olayda, 40 yaşındaki komiser Oktay İzgi, 29 yaşındaki Sezgin Uludağ ve 23 yaşındaki Çağdaş Arslan şehit oldu, bir polis memuru yaralandı.

mardin-nusaybin-3-şehit.jpg

HAİN SALDIRIDA ÖNEMLİ DETAY

3 polisin şehit edildiği bombalı saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Çevredeki birçok ev ve iş yerinin zarar gördüğü patlamada, teröristlerin bombayı tandırın içine gizledikleri öğrenildi.

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Patlamanın şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı. Birçok ev ve iş yerinde ciddi hasar oluşan patlamanın etkisiyle elektrik kabloları da koptu. Patlamanın gerçekleştiği zeminde de ciddi tahribatlar olurken, teröristlerin saldırıda kullandıkları bombayı, tandırın içerisine gizledikleri öğrenildi.

nusaybinde-sehit-dusen-polislerin-isimleri-belirlendi-1228813-664x354.jpg

ŞEHİT POLİSLERİN CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit polisler için bugün Mardin İl Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, vali yardımcıları, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, askeri erkan, şehit polislerin mesai arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Tören, şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Şehit polislerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan bir konuşma yaptı. Pekcan, hain terörün her zaman olduğu gibi yine kalleş yüzünü gösterdiğini belirterek "Acımız büyük. Ailelerin üzüntü ve acılarını derinden paylaşıyoruz. Tüm Türkiye’nin başı sağolsun'' dedi.

ŞEHİT ATEŞİ ISPARTA’YA DÜŞTÜ

Şehit düşen polislerden Sezgin Uludağ’ın Isparta’daki baba ocağına ateş düştü. 3,5 yıllık polis olan Uludağ’ın 6 aylık iznin ardından bir ay önce Nusaybin'e gittiği öğrenildi.

şehi̇t-sezgin-uludağ-.jpg

Patlamada şehit düşen polislerden Sezgin Uludağ’ın (29) memleketi Isparta’ya acı haber ulaştı. Isparta merkez Hisar Mahallesin’deki baba evine acı haberi Vali Vahdettin Özkan ile birlikte Emniyet Müdürü Halil Altan verdi. Şehit haberinin gelmesiyle birlikte eve dev Türk bayrağı asıldı. Belediye ekipleri de sokağa Türk bayrağı astı.

SABAH ACI HABERİ ALDILAR

Üç erkek kardeşten en küçükleri olan Sezgin’i şehit veren baba Mehmet Uludağ, oğluyla en son iki gün önce görüştüğünü söyledi. Baba Uludağ, “Annesi dün öğleden sonra, ağabeyi akşam görüştü. Zaten o bizi arıyordu. Biz arayamıyorduk. Sabahleyin de haberi geldi. Önceki gün rüyamda gördüm onu. Kolay kolay rüya görmezdim. Rüyamda kapıyı açtı baba ne yapıyorsun dedi. Ne oldu bir şey mi var dedim. Yok sen rahatına bak dedi.

Sonra uyandım Gece saat 3’tü ama görevde olabileceğini düşünerek aramadım. Sonra arayım dedim. Daha sonra annesini o aramış. Şükür dedim. Baba beni aramayın ben siz ararım demişti. Görevde olurum telefonu açamam sonra niye açmıyor telefonu düşünürsünüz diye aramayın demişti” diye konuştu.

ANNESİNE BAKMAK İÇİN İZİN ALMIŞTI

Süleyman Demirel Üniversitesi mezunu oğlunun, üç buçuk senedir polis olduğunu belirten Baba Uludağ, “İlk önce Kütahya’daydı. Ben de oradaydım. Daha sonra Nusaybin'e gitti. Yıl başından iki gün önce gitti. Daha sonra annesi rahatsızlandı. 6 ay kadar refakatçi izni verildi kendisine. Isparta’ya geldi. Annesine baktı. Bir ay önce de görev yerine gitti.

erzurum-şehi̇di̇.jpg

ANNESİNİ SIK SIK ARARDI

Gidince de ben geldim. Annesine şimdi ben bakıyordum.Annesini sık sık arardı. Üç oğlumdan o okudu. Puanı yüksekti. Arkadaşları polis olunca, polisliği de sevince, polis olmak istediğini söyledi. Çalışkan ve üstün başaralı bir çocuktu. İstanbul’da kız arkadaşı vardı. O da cenazesine geliyormuş” ifadelerini kullandı.

ACILI ANNENİN FERYATLARI YÜREK DAĞLADI

Pankreas rahatsızlığı olduğu öğrenilen Anne Selver Uludağ’ın ağıtları ise yürekleri dağladı. Acılı anneye, sağlık ekipleri zaman zaman müdahale ederken, kadın polis memurları anneyi teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesinin bugün Isparta’da toprağa verileceği öğrenildi.

şehit-oktay-i̇zgi.20150916132048.jpg

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM’A DÜŞTÜ

Şehit olan polis memurlarından komiser yardımcısı Oktay İzgi’nin kara haberi Erzurum’un Olur ilçesine düştü.

EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASI

Hain terör saldırısı sonrası şehit düşen 3 polisin isimleri belirlendi. Zırhlı araçta bulunan evli ve iki çocuk babası komiser yardımcısı Oktay İzgi’nin Erzurum’un Olur ilçesi Taşgeçit nüfusuna kayıtlı, babasının rahmetli olduğu, annesinin ve ailesinin Kayseri’de yaşadıkları öğrenildi.

Diğer şehitler Çağdaş Arslan’ın Zonguldak, Sezgin Uludağ’ın da Isparta nüfusuna kayıtlı oldukları belirlendi.

ŞEHİDİN KARDEŞİ BAYILDI, EŞİ TERÖRİSTLERE LANET OKUDU

Şehit komiser Oktay İzgi’nin kardeşi, tabuta sarılarak, "Senin yerine ben ölseydim ağabey’’ dedikten sonra baygınlık geçirdi. Şehit İzgi’nin eşi Ayşe İzgi de, teröristlere lanet okudu.
Törenin sona ermesiyle birlikte Oktay İzgi Erzurum’un Olur ilçesine, Sezgin Aladağ Isparta'ya, Çağdaş Arslan da Zonguldak’a gönderildi. Törene katılan vatandaşlar, şehitleri yanlarında getirdikleri bayraklarla uğurladı.

ŞEHİT AĞABEYE “ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ” ŞİİRİYLE SON VEDA

Şehit polislerden komiser yardımcısı Oktay İzgi’ye, kardeşi 'Çanakkale Şehitleri' şiiriyle son vedasını yaptı.

Şehitlerin isimlerinin belirlenerek kara haberin ulaşması üzerine aile fertleri yasa boğuldu. Erzurum’un Olur ilçesi Taşgeçit nüfusuna kayıtlı, Kayseri’de ikamet eden Oktay İzgi’nin kardeşi Eren, ağabeyi için sosyal medya hesabından “Çanakkale Şehitleri” şiirinden bir bölüm paylaşarak son veda da bulundu. Şehit ağabey için paylaşılan şiir görenleri göz yaşına boğdu.
Eren’in paylaşımı:

“Sana gelmez bu ufuklar, seni almaz bu cihat. Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana aguşunu açmış duruyor Peygamber.”

POLİS MEMURU ÇAĞDAŞ ARSLAN'IN BABA EVİNDE YAS

Şehit olan 3 yıllık polis memuru Çağdaş Arslan’ın baba ocağına ateş düştü.

Beycuma beldesinde ikamet eden Adnan ve Sibel Arslan’ın iki çocuğundan biri olan Çağdaş Arslan, geçtiğimiz yıl tayin olduğu Mardin’de PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit oldu. Üç yıl önce polis memuru olan 23 yaşındaki Arslan’ın baba ocağına ateş düştü.

şehi̇t-çağdaş-aslan.jpg

ANNE SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Baba Adnan Arslan, evlerinin önünde taziyeleri kabul ederken, anne Sibel Arslan ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Gözyaşlarına hakim olamayan babayı İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis müdürleri ve polis memurları teselli etti.

Dev Türk Bayrağı’nın asıldığı taziye evine gelen belde sakinleri; aileye başsağlığı diledi. Ailenin en son iki gün önce Çağdaş Arslan ile görüştüğü öğrenilirken, kız kardeşi Çağla Arslan’ın hemşirelik bölümü okuduğu öğrenildi. Beldeye Türk Bayrakları asılırken, şehidin cenazesinin ikindi namazının ardından Karadere köyünde defnedileceği belirtildi.