BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

İşte Mısır'ın geçici Başbakan'ı

Muhammed El Baradey, geçici Başbakanlığa atandı.

Abone ol

Mısır'da askeri darbe sonrası Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi gözaltına alınırken Mursi'nin seçimlerdeki rakibi El Baradey geçici Başbakan atandı.

Mısır'da geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Muhammed Baradei'yi hükümeti kurmakla görevlendirdi.

Baradey'in atanmasına Müslüman Kardeşler'den tepki geldi. Müslüman Kardeşler Baradey'in başbakanlığını tanımayacağını açıkladı.

NOBEL ÖDÜLLÜ DARBECİ

2005 yılında Nükleer enerjinin askeri amaçlar için kullanımını engellemeye çalıştığı için Nobel Barış Ödülü alan Baredey'in ödülünü iptal edilmesi için bazı parti liderleri de harekete geçmiş durumda. Mısır'da Vasat Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam Sultan, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı ve Düstur Partisi Lideri Muhammed El Baradey'in Nobel Barış Ödülü'nün iptali için İsveç Akademisi'ne dilekçe göndereceklerini açıkladı.

2010'DA MISIR'A DÖNDÜ

Birleşmiş Milletler Nükleer Ajansı Başkanılığı yaptıktan sonra 2010'da Mısır'a dönen Baradey, Hüsnü Mübarek rejimine karşı başlatılan gösterilere katıldı.

SEÇİME KATILMAYAN DEMOKRAT

Rejim devrildikten sonra yapılan seçime laik aday olarak katılan Baradey, daha sonra askeri rejimin demokratik olmadığını açıklayarak yarıştan çekilmişti.

Mısır'da ordunun yönetime el koyması

Geçici Cumhurbaşkanı Mansur, Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanlığı görevine Albay Abdulmumin Fude'yi atadı

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Cumhurbaşkanlığı Divan Başkanlığına Albay Abdulmumin Fude'yi atadı

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin atadığı Muhammed Rifaa et-Tahtavi'nin yerine Albay Abdulmumin Fude'nin getirilmesi yönünde karar alındığı belirtildi. Açıklamada Mansur'un ayrıca, Ahmed el-Muselmani'yi basın danışmanı olarak atadığı ifade edildi.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Mısır'da geçiş sürecinin tartışıldığı, siyasi kesimler, dini kesimler ve gençlik hareketlerinin dahil olduğu ulusal diyalog görüşmelerine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda devam ediyor.