BIST 10.277
DOLAR 32,36
EURO 34,90
ALTIN 2.386,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Arınç'ın sözleri kanımı dondurdu!

Bugün Meclis Genel Kurulu görüşmeleri sırasında söz alan ve Meclis Genel Kurulu’nda bulunan Başbakan Yardımcı Bülent Arınç’a bir soru soran CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel’in sorusu Arınç ile Özel arasında sert bir polemiğin yaşanmasına neden oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP’li Özel, daha önceden Manisa’da gerçekleşen bir programda Arınç’ın ‘10. Yıl Marşı yerine Mehter Marşı çalsaydı’ sözlerini hatırlattı ve Arınç’a konuyla ilgili düşüncelerini yeniden sordu. Bunun üzerine de Arınç ‘Sayın Özel, ikimiz arasındaki bir ilişkiyi Mecliste dile getirdi. Bu da sizin çok özel kalitenizi gösteriyor; teşekkür ediyorum. Yani olumsuz anlamda söylemiyorum, mutlaka bir şey söylemek için bunu gündeme getirdiniz. Ben sizi orada onore etmiştim, “Toplantıya katılan arkadaşımı Özgür Özel de aramızda.” diyerek sizi takdim etmiştim ama gereksizmiş bunu şimdi anlıyorum. Mehterle ilgili düşüncem benim özel düşüncemdir. 7 yaşından beri bu düşünceye sahibim, bunu şu veya bu şekilde dile getirmemin kimseye zararı olmadığını düşünüyorum.’ diyerek cevap verdi.

KANIM DONDU 

Ardından Genel Kurul’da yeniden söz alan Özel, ‘Sayın Başbakan Yardımcısına, eşit olmayan mecralarda sürdürdüğü bir tartışmaya belki bir açıklık getirir diye bir bir soru sordum. Başlangıç nezaketle cevap geldi, ama sonunda döndü, dolaştırdı, Sayın Başbakan Yardımcısı, sayın hemşehrim lafı öyle bir yere getirdi ki gerçekten kanım dondu.’ dedi. Özel yaptığı konuşmada, söz konusu törende kendisinin yerinden kalkıp Arınç’ın nezaketle yanına gittiğini ve kendisini selamladığını ve bunun olması gereken beşeri bir ilişki olduğunu vurguladı. Özel daha sonra Arınç’ın bugün verdiği cevapta ise , o gün o törende olması gereken beşereyi bir ilişkiyi kendisine bir lütuf gibi sunduğunu ve kendisinin ise Arınç’ı selamlamaktan, bıraktığı eksiği tamamlamaktan pişman olmadığını ve olmayacağını belirtti.

Özel konuşmasını Ahmet Hakan’ın ‘Yeni Başlayanlar İçin Bülent Arınç’ başlıklı yazısından alıntılarak yaparak şöyle sürdürdü:

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN BÜLENT ARINÇ

‘Sayın Arınç’ın o çok nazik tavrından birden bu çok sert, acımasız tavrına geçişiyle ilgili onu daha yakından tanıyan birinden ilave bir şeyler duymak istiyorsanız lütfen Sayın Ahmet Hakan’ın “Yeni Başlayanlar İçin Bülent Arınç” yazısına bir bakın. Kendisi şöyle diyor:

“Aşırı tevazusuyla terör estiren adamlardandır. Göz yaşlarını silah olarak kullanmaktan kaçınmaz. Şahane hitabetinin tek kusuru tek düzelik ve durgunluktur. Tekin değildir. O müthiş nezaket ve kibarlığı her an hiç olmayacak bir kabalığa dönüşme potansiyeline sahiptir. Dişi duygusallıktan delikanlı bir erkeksiliğe hızla geçiş yapabilir. Güllerin içinden gelirken göz yaşlarını tutamaz ama hoşuna gitmeyen soru karşısında en sert cevabı vermekten de kaçınmaz. Tamam dünyayı boş vermiş bir derviş edası taşımaktadır, bu dünyadan çok öteki dünyayı hesaba katıyormuş gibi bir imaj verir ama kendisine yönelik en küçük bir eleştiri karşısında o eleştiriyi kaleme alan adamın isminin üstünü hışımla silecek kadar da dünyevidir.” Ben burada Sayın Bülent Arınç’ı çok yakından tanıyan bir köşe yazarının onunla ilgili yaptığı tahlilin, benim başıma Manisa’da ve bugün burada gelen olayları nasıl açıkladığını söylüyorum. Çok net şunu söylüyor: “Çok lütufkâr bir kibarlıktan çok acımasız bir gerginliğe ve saldırganlığa dönüşebilir. Buna sakın şaşırmayın.” Ben bugüne kadar o yüzünü hiç görmemiştim ama bu gördüğüm yüzü de sizinle paylaşmak istedim.’ dedi.